Zlatko Sudac - Zlatko Sudac : svećenik i umjetnik = a priest and an artist

Zlatko Sudac : svećenik i umjetnik = a priest and an artist
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Likovna umjetnost
Izdavač Zaklada Biskup Josip Lang
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789539983220
ISBN10 9539983223
Godina 2005
Broj stranica 167
Format 31 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga ne sadrži vanjski ukrasni omot.

VELEČASNI Zlatko Sudac navodno zapadne u posebno stanje pa mu iz vrhova prstiju počne teći krv, te on počne slikati. Navodno nikad ne zna što će naslikati, a kad je slika gotova tragovi krvi nestaju, te on izlazi iz posebnog stanja. 

Velečasni Zlatko Sudac javnosti je poznat po stigmama na tijelu na mjestima gdje je bio proboden Isus Krist, a cini se da je na pomolu i novo čudo. 

Osim što nema nikakvu slikarsku školu, posjetitelje je zaprepastio nacin na koji su naslikane tri slike: Veliki cetvrtak - Izdaja, Veliki petak - Muka i Velika subota - Pieta. 

"On to radi velikom brzinom, a sve je pocelo kada je 22. srpnja prošle godine, u cetvrtak krenuo slikati ugljenom. Ugljen mu je ispao iz ruke, procurila mu je krv na jagodice i naslikao je Veliki cetvrtak, a da toga nije bio svjestan." - ispričala je za Jutarnji list prijateljica velečasnog Sudca koja je željela ostati anonimna, te je dodala kako su na isti način sljedećih dana nastale slike Veliki petak i Velika subota. 


Povjesničar umjetnosti Stanko Šopljarić izjavio je za Jutarnji list kako su slike velečasnog Sudca perfektno izvedene, te da "covjek u to ili vjeruje ili ne vjeruje". Dodao je kako je za sliku Veliki petak bilo potrebno oko litra krvi.