Marin Rendić - Poznati hrvatski kuhari - Marin Rendić

Poznati hrvatski kuhari - Marin Rendić
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo
Izdavač Knjigotisak
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532130638
ISBN10 9532130632
Godina 2010
Broj stranica 124
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Kuhajte s nama

Kao jedan od najistaknutijih predstavnika novoga vala hrvatskih kuharskih majstora, Marin Rendić je u manje od 15 godina profesionalnog rada već uspio sakupiti bogato iskustvo i za svoj rad zaslužio brojna domaća i međunarodna priznanja. Kao šef kuhinje ostavio je blistav trag u većem broju vrhunskih restorana i hotela u zemlji i inozemstvu.

Od 2008. god. vlasnik je restorana Pepenero u novigradskom hotelu Villa Cittar, čiji ugled najbolje dokazuje prijem u prestižnu europsku udrugu kuhara Jeunes Restaurateurs d'Europe. Time dolazi samo na korak do dobivanja Michelinove zvjezdice, vjerojatno najistaknutijeg priznanja u ugostiteljstvu.

Rendićevi specijaliteti odlikuju se elegantnim stilom i naprednim tehnikama pripravljanja, sukladnim izrazitim trendovima suvremene europske kuhinje. Pritom posebnu snagu crpi iz bogatstava morem i suncem opijenog Mediterana, slažući u svojim jelima boje, okuse i mirise prepune sredozemne fantazije.
I gastronomski i vizualno, jela Marina Rendića uistinu su umjetnička djela za sebe, uzdižući poimanje hrane i njenog posluživanja na posve novu razinu, na kojoj se tanjur pred vama pretvara u slikarsko platno nadahnutog majstora.

Ne opterećujući se klišejima, Rendić se ne suzdržava od eksperimenta, otvarajući nova gastronomska poglavlja na temeljima raznovrsnom hranom i svježim namirnicama iznimno bogatog istarskog podneblja.
Upoznavši njegova jela, jamačno ćete i sami promijeniti svoja dosadašnja razmišljanja o hrani i uživanju u njoj. Jelo koje budete sami pripravljali ili vam ga budu posluživali neće se svoditi tek na rutinsko zadovoljavanje svakodnevnih potreba.