Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo |
Izdavač | Knjigotisak |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789532130638 |
ISBN10 | 9532130632 |
Godina | 2010 |
Broj stranica | 124 |
Format | 24 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Kuhajte s nama
Kao jedan od najistaknutijih predstavnika novoga vala hrvatskih kuharskih majstora, Marin Rendić je u manje od 15 godina profesionalnog rada već uspio sakupiti bogato iskustvo i za svoj rad zaslužio brojna domaća i međunarodna priznanja. Kao šef kuhinje ostavio je blistav trag u većem broju vrhunskih restorana i hotela u zemlji i inozemstvu.
Od 2008. god. vlasnik je restorana Pepenero u novigradskom hotelu Villa Cittar, čiji ugled najbolje dokazuje prijem u prestižnu europsku udrugu kuhara Jeunes Restaurateurs d'Europe. Time dolazi samo na korak do dobivanja Michelinove zvjezdice, vjerojatno najistaknutijeg priznanja u ugostiteljstvu.
Rendićevi specijaliteti odlikuju se elegantnim stilom i naprednim tehnikama pripravljanja, sukladnim izrazitim trendovima suvremene europske kuhinje. Pritom posebnu snagu crpi iz bogatstava morem i suncem opijenog Mediterana, slažući u svojim jelima boje, okuse i mirise prepune sredozemne fantazije.
I gastronomski i vizualno, jela Marina Rendića uistinu su umjetnička djela za sebe, uzdižući poimanje hrane i njenog posluživanja na posve novu razinu, na kojoj se tanjur pred vama pretvara u slikarsko platno nadahnutog majstora.
Ne opterećujući se klišejima, Rendić se ne suzdržava od eksperimenta, otvarajući nova gastronomska poglavlja na temeljima raznovrsnom hranom i svježim namirnicama iznimno bogatog istarskog podneblja.
Upoznavši njegova jela, jamačno ćete i sami promijeniti svoja dosadašnja razmišljanja o hrani i uživanju u njoj. Jelo koje budete sami pripravljali ili vam ga budu posluživali neće se svoditi tek na rutinsko zadovoljavanje svakodnevnih potreba.