Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo |
Izdavač | Biovega |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789536567867 |
ISBN10 | 9536567865 |
Godina | 2005 |
Broj stranica | 63 |
Format | 19 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Uvriježeno je mišljenje da u pripremi seitana treba koristiti brašno tip-850, tip-1100 pa čaktip-1400. No kod nas je nemoguće slijediti određena pravila, jer se kvaliteta brašna razlikuje. To znači da ćete jedanput kupiti brašno tip-850 i seitan će biti odličan, a drugi put će vam se seitan od istog ti pa brašna možda raspasti jer količina glutena nije ista. To se dešava jer se proizvođači uglavnom ne drže normi. Mogu vam samo preporučiti kombiniranje različitih vrsta brašna različitih proizvođača jer ćete tako naći dobitnu kombinaciju. Naravno, koristite organska brašna, to vam se neće događati.
Znači, seitan možete raditi od čistog brašna tip-850 ili tip-1100 ili napravite gluten od svakog brašna posebno, razvucite pa stavite jedan na drugi i zarolajte u cilindar. Kombinacije su zaista mnogobrojne, a na vama je da eksperimentirate. Zbog nedostatka prostora u ovoj ćemo knjižici govoriti o izradi samo jedne vrste seitana, od kombinacije brašna tip-850 i tip-1100.