Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo |
Izdavač | Profil International |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Tvrdi |
ISBN13 | 9789531206549 |
ISBN10 | 9531206546 |
Godina | 2007 |
Broj stranica | 352 |
Format | 25,5 cm |
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) | 15,65 € Kupi |
Kuharski kanconijer 4 : gurmanska sjećanja Mediterana
U četvrtom i posljednjem dijelu "Kanconijera" kroz spoj književnosti i autohtone dalmatinske recepte autor priča priču o kulinarstvu, načinima pripreme hrane, te donosi razne anegdote vezane uz poznate osobe, njihova razmišljanja i odnos prema hrani.
Bio je početak ožujka 2001. Sjedio sam u restoranu „Potepuh na zagrebačkom Dolcu i uživao u prženim gavunima. Vani je kišilo, a male ribice i same nalik na kapi kiše topile su se u ustima ostavljajući gorkasti trag za svojim zasoljenim tijelima koja su klizila niz grlo, zalijevana crnim vinom, kaokiša na velikim ostakljenim zidovima restorančića. Onda se iznenada otvorio procijep u tmurnom nebu i propustio trak svjetla i on je prodro do lokvi na tržnici koje su već otopile tragove hrane na mokrim tezgama i bancima. Trak blistav i oštar kao sabljarka koja se zabila u pješčano morsko dno naplavljeno od jezgre crnih oblaka. Pa malo zapuše i na bočnoj stijenki zaleluja zavjesa, kao ispletena od pokrenutih morskih trava, i otvori pogled na ribarnicu u kojoj su se još gurali kupci oko zasjajenih riba u titrajućem neonu. Bio je četvrtak!