| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo |
| Izdavač | Mineto komerce |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Tvrdi |
| ISBN13 | 9789536794041 |
| ISBN10 | 9536794047 |
| Godina | 2004 |
| Broj stranica | 528 |
| Format | 23 cm |
| Prodajna cijena (Dobro stanje) | 17,66 € Kupi |
Što reći o mojoj pratetki Diki Marjanović-Radica a da već nije dobro poznato svim naraštajima!
Ostaju najljepša sjećanja na nasmijano, uvijek vedro lice sjedokose gospođe pune entuzijazma i nevjerojatne energije. Druželjubiva, pričljiva, uvijek nasmijana i okružena mnoštvom voljela je pričati o ukusnim jelima i slasticama, mlađima davati naputke i savjeta, a sa starijima izmjenjivati iskustva i zapisivati ako je nešto bilo novo i interesantno.
Rođena Splićanka Dika Marjanović-Radica godinama je kao stručna učiteljica podučavala mlade djevojke tajnama dalmatinskih jela na tečajevima kuhanja po svim mjestima hrvatskog priobalja. Samo je ona bila sposobna radeći svoj posao s ljubavlju i entuzijazmom prikupiti i iskušati nebrojene recepte i otrgnuti zaboravu značajne karakteristike naših dalmatinskih kuharskih umijeća koje su naše prabake usavršavale na svojim ognjištima ljubavlju, smislom i ukusom.
Uvijek je govorila daje knjiga u svakoj prigodi pouzdan i stručan prijatelj i savjetnik, a da se u kuhanju pruža prilika za nebrojene kombinacije i unosi uvijek nešto osobno uz male promjene što nam pruža zadovoljstvo stvaranja.
Dika Marjanović-Radica prihvatila se ovog posla stručnošću i velikim zanosom i izvela ga do kraja na zadovoljstvo svih nas i budućih pokoljenja koja će se koristiti ovom knjigom.
Želja joj je bila zadovoljiti najosjetljivije ukuse gurmana, tečnošću i bogatom raznolikošću naše hrane, i zato izlazi ovo jedanaesto izmijenjeno izdanje.
Kao sto je Dika uvijek naglašavala, a stoji i danas, da bogatstvo naše zemlje nisu samo more s tisuću otoka, nego i naša izvorna tradicijska jela i slastice.