Jadranka Boban Pejić - Bez glutena

Bez glutena
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo
Izdavač Planetopija
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532571646
ISBN10 9532571647
Godina 2010
Broj stranica 63
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

U današnje vrijeme sve je veći broj osoba koje pate od nekog vida osjetljivosti na pšenicu/gluten. S obzirom na to da je pšenica skriveni sastojak nevjerojatno mnogo proizvoda, potrebno je biti vrlo oprezan u odabiru onoga što osobe s tim problemima jedu. Uz proizvode koji imaju posebnu oznaku Gluten-free ili Bez glutena, korisno je upoznati se i s prirodnom i uravnoteženom prehranom koja pruža raznolikost u pripremi kvalitetnih obroka spravljenih sa žitaricama bez glutena te različitim vrstama mahunarki, sjemenki, orašastih plodova te povrća i voća.

To će vam omogućiti najnovija kuharica, "Bez glutena", koju potpisuje Jadranka Boban Pejić, autorica nekolicine bestselera i dobitnica priznanja Gourmand World Cookbook Award te prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj. "Bez glutena" jedinstvena je  domaća kuharica isključivo bazirana na ekološkim i cjelovitim namirnicama koja donosi pregled različitih vrsta žitarica koje ne sadrže gluten te ukusne recepte za slatke i slane doručke, užine, glavna jela, juhe, deserte te detox i hranjivi napitak, a sve to popraćeno sjajnim fotografijama Maje Danice Pečanić. Ovi primamljivi recepti dokazuju da i restriktivna prehrana, ako se bazira na prirodnim namirnicama, može biti šarolika i ukusna.

Bilo koji oblik netolerancije glutena prilika je da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane, načina pripreme i samim time da počnemo uživati u hrani više nego prije. A uvjereni smo da će i oni koji nemaju takvih problema, otkriti nešto za sebe.