Jackie Habgood - Zdravo kombiniranje hrane : Osnove Hayeve dijete

Zdravo kombiniranje hrane : Osnove Hayeve dijete
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Zdrava prehrana
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Željka Škrinjar
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531400800
ISBN10 9531400806
Godina 2007
Broj stranica 147
Format 20,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga «Zdravo kombiniranje hrane» jednostavan je i praktičan priručnik, zasnovan na svjetski poznatoj Hayevoj dijeti koja se temelji na pravilnom kombiniranju hrane. 

Hayeva dijeta dobila je ime po dr. Williamu Howardu Hayu (1866. - 1940.)? američkom kirurgu koji je u dobi od četrdeset godina morao prestati raditi zbog potpuna sloma svojeg zdravlja. Očajan, potražio je spas u učenjima prvih američkih naturopata te se prebacio na prirodnu prehranu s mnogo svježeg voća i povrća u kojoj je istovremeno potrebno isključiti prerađenu hranu poput šećera i bijelog brašna jer blokira proces ozdravljenja. Uz to, potrebno je voditi brigu o pravilnoj kombinaciji namirnica. Dr. Hay je stoga jeo ono »osnovno«, to jest ograničio se na svježe voće i povrće, cjelovite žitarice, svježe meso i ribu. Zaprepastio je svoje liječnike time što je ozdravio nakon tri mjeseca. Do tada je izgubio devetnaest kilograma i poslije dvanaest mjeseci vratio se aktivnom životu. Tijekom sljedećih dvadeset šest godina dr. Hay liječio je svoje pacijente prirodnim putem.