Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Zdrava prehrana |
Izdavač | Mozaik knjiga |
Prevoditelj | Željka Škrinjar |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789531400800 |
ISBN10 | 9531400806 |
Godina | 2007 |
Broj stranica | 147 |
Format | 20,5 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Knjiga «Zdravo kombiniranje hrane» jednostavan je i praktičan priručnik, zasnovan na svjetski poznatoj Hayevoj dijeti koja se temelji na pravilnom kombiniranju hrane.
Hayeva dijeta dobila je ime po dr. Williamu Howardu Hayu (1866. - 1940.)? američkom kirurgu koji je u dobi od četrdeset godina morao prestati raditi zbog potpuna sloma svojeg zdravlja. Očajan, potražio je spas u učenjima prvih američkih naturopata te se prebacio na prirodnu prehranu s mnogo svježeg voća i povrća u kojoj je istovremeno potrebno isključiti prerađenu hranu poput šećera i bijelog brašna jer blokira proces ozdravljenja. Uz to, potrebno je voditi brigu o pravilnoj kombinaciji namirnica. Dr. Hay je stoga jeo ono »osnovno«, to jest ograničio se na svježe voće i povrće, cjelovite žitarice, svježe meso i ribu. Zaprepastio je svoje liječnike time što je ozdravio nakon tri mjeseca. Do tada je izgubio devetnaest kilograma i poslije dvanaest mjeseci vratio se aktivnom životu. Tijekom sljedećih dvadeset šest godina dr. Hay liječio je svoje pacijente prirodnim putem.