Wighard Strehlow - Sv. Hildegarda i hrana kao lijek : namirnice i recepti

Sv. Hildegarda i hrana kao lijek : namirnice i recepti
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Zdrava prehrana
Izdavač Verbum
Prevoditelj Višnja Bartolović
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532356038
ISBN10 9532356037
Godina 2018
Broj stranica 359
Format 22 cm
Obavijest 9,38
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila u svojoj novoj biblioteci Salus dugo iščekivanu knjigu Sveta Hildegarda i hrana kao lijek – namirnice i recepti.

Sveta Hildegarda iz Bingena, poznata kao jedan od najvećih umova svojega doba, u svojim spisima među ostalim pruža i mnoštvo savjeta o prehrani i bogatstvu što ga sadrže namirnice, a njezina su otkrića i danas, 800 godina kasnije, vrlo aktualna. Wighard Strehlow, doktor kemije i jedan od najvećih poznavatelja Hildegardine medicine koji već 25 godina primjenjuje Hildegardine savjete u medicini i prehrani, u knjizi Sveta Hildegarda i hrana kao lijek – namirnice i recepti na jednomu je mjestu sabrao spoznaje o hrani te savjete i recepte utemeljene na spisima sv. Hildegarde.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Knjiga tako sadrži najsveobuhvatniji sažetak svih uputa o prehrani sv. Hildegarde te savjeta o izvanrednim moćnostima da se održi ili vrati zdravlje pomoću jednostavne i ukusne hrane. Sukladno tome knjiga je podijeljena u dva ključna dijela o namirnicama i receptima. U prvom dijelu naglasak se stavlja na posebnu ljekovitu snagu hrane te se opisuju štetna i korisna svojstva brojnih prehrambenih namirnica: voća, povrća, žitarica, mesa, ribe, začina, napitaka, itd., a tu se nalaze i korisni savjeti o začinskomu bilju, njihovoj primjeni i uzgoju. Wighard Strehlow u knjizi prenosi i stav svete Hildegarde prema sirovoj hrani te nabraja i opisuje namirnice koje je sveta Hildegarda nazvala “kuhinjskim otrovima”. Drugi dio knjige donosi više od 300 najrazličitijih recepata koji se temelje na medicinskim i kulinarskim savjetima svete Hildegarde, a koje je dr. Strehlow iz njezinih spisa sabrao i na praktičan način prikladan suvremenomu čovjeku uobličio nazvavši ih jednostavno: Hildegardina kuhinja.

Ova jedinstvena knjiga sa sveobuhvatnim uputama o prehrani sv. Hildegarde bit će od pomoći i praktične koristi mnogima koji traže savjete o namirnicama, hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela.