Lejla Kažinić Kreho - Prehrana 21.stoljeća

Prehrana 21.stoljeća
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Zdrava prehrana
Izdavač Profil knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533130033
ISBN10 9533130032
Godina 2009
Broj stranica 172
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Suprotno brojnim nutricionistima koji čitateljima nude različite redukcijske dijete, Lejla je u svojoj knjizi odlučila pokazati da za one koji žele smršavljeti ne postoji zabranjena hrana i da je posve nepotrebno izbacivati bilo koju namirnicu s jelovnika. (Sonja Hoffman, Večernji list) 
„Prehrana 21. Stoljeća“ bez problema bi mogla stajati u izlogu bilo koje knjižare na Zapadu, gdje su čitatelji stalno bombardirani kvalitetnim priručnicima. (Đenada Kučković, Jutarnji list) 
Novi pogled na nutriciju zahtijeva izmjenu tradicionalnih optika: mi i dalje smijemo jesti sve namirnice koje su nam dosad bile na jelovniku, ali na drugačiji način i pod drugačijim okolnostima. (24 sata) 
No prehrana 21. stoljeća trebala bi biti upravo suprotno - povratak namirnicama koje su nam nadohvat ruke, u našim vrtovima i na policama kuhinje, ali ih ne znamo dobro upotrijebiti i kombinirati kako bismo dobili zdrav i kvalitetan obrok ili obrok koji može čak imati ulogu lijeka. (Nina Čiča, Vita) 

U ovom superbrzom životnom tempu, uz svakodnevne stresove i brige, uistinu je pravo osvježenje naći ovako zabavno, a istodobno poučno i znanstveno uterne jeno štivo o zdravoj prehrani. Dr. Lejla Kreho daje opsežan uvid u kvalitetu i hranjivost namirnica, brojne recepte, a sve to povezuje s različitim stanjima pri kojima je vrlo bitno Što se unosi. Ova knjiga svakako zaslužuje biti dio svake kućne biblioteke. Siniša Glumičić, dr. med. 
Knjiga dr. Lejle Kreho, iskusne nutricionistkinje, napokon je objedinila različite probleme prehrane s obzirom na dob, spol i bolesti kod kojih je prehrana važan čimbenik. Osim korisnih i praktičnih savjeta, tu je i niz recepata s korisnim i dostupnim namirnicama. Djelo je odlična cjelina u kojoj svatko tko želi prevenirati ili olakšati zdravstvene probleme, nalazi precizne savjete za promjenu prehrambenih navika. prof. dr. sc. Višnja Latin 
Štreberski sam tip pa sam čitajući knjigu ispisivala popis namirnica za sljedeću kupnju. Kad mi se papirić izgužva ili zagubi, tu je knjiga u koju uvijek mogu zaviriti, podsjetiti se što mi treba, što me diže, održava ili uljepšava. Voljela bih živjeti dugo i kvalitetno, a često je dovoljno činiti malo da bismo dobili jako puno. Knjiga dr. Lejle Kreho može nam itekako pomoći u tome. Daniela Trbović