| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Zdrava prehrana |
| Izdavač | Škorpion |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789532890471 |
| ISBN10 | 9532890475 |
| Godina | 2010 |
| Broj stranica | 119 |
| Format | 20,5 cm |
| Obavijest |
6,44 knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Pčele proizvode med na isti način već najmanje 150 milijuna godina. Njima on predstavlja zalihu za duge zimske mjesece, kad cvijeće ne cvjeta i ne proizvodi biljne sokove. Proizvode ga od cvjetnog nektara ili drugih izlučevina biljaka; sakupljaju ga, transformiraju, miješaju sa specifičnim tvarima koje same proizvode, skladište i ostavljaju da dozrijeva u pčelinjaku. To je naporan posao jer za jedan kilogram meda 70 tisuća pčela mora posjetiti oko 7 milijuna cvjetova.
Med nam omogućava da popravimo brojne propuste u prehrani i povećamo hranjivu vrijednost proizvoda koje svakodnevno unosimo u organizam. Što ga prije počnemo koristiti, to bolje! Na taj si način jamčimo zdavlje u starosti, a ne treba zaboraviti ni na činjenicu da stalna uporaba meda ojačava imunitet organizma i otpornost prema bolestima i infekcijama.