| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Zdrava prehrana |
| Izdavač | Planetopija |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789532573374 |
| ISBN10 | 9532573372 |
| Godina | 2016 |
| Broj stranica | 64 |
| Format | 19 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Fermentirano je nova knjiga vrsne kuharice Maje Kefeček koja se bavi in temom u krugovima poznavatelja dobre i zdrave prehrane. Iako vam se može učiniti da o fermentaciji ništa ne znate, i sami već vjerojatno uvelike koristite fermentirane proizvode poput octa, jogurta, kefira, miso paste ili u našim krajevima posebno omiljenih kiselog zelja i kisele repe.
Knjiga nudi tridesetak recepata za razna jela, napitke, pa čak i egzotične začine pomoću kojih ćete osvježiti svoju prehranu, ali i tijelo. Procesom fermentacije, hrana postaje puna dragocjenih probiotika, enzima i dobrih bakterija koji nam pomažu u održavanju zdrave crijevne flore, zdravlja i imuniteta!
Fermentacija djelomično razgrađuje sastojke hrane, čineći je lakše probavljivom, a hranjive sastojke lakše dostupnima, povećava nutritivnu vrijednost hrane, pomaže u regulaciji pH ravnoteže. Osim toga, fermentirani proizvodi pomažu i kod detoksikacije, u borbi protiv alergija, pri regulaciji tjelesne težine, jačaju imunitet, pomažu i smanjuju štetne masnoće u krvi.