John Douillard - Dijeta Tri godišnja doba : Prehrana u skladu s tjelesnim tipom i prirodnim ritmovima za savršeno zdravlje

Dijeta Tri godišnja doba : Prehrana u skladu s tjelesnim tipom i prirodnim ritmovima za savršeno zdravlje
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Zdrava prehrana
Izdavač Dvostruka duga
Prevoditelj Aleksandra Barlović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532870077
ISBN10 9532870075
Godina 2008
Broj stranica 320
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 9,73 € Kupi

Jedite kako je priroda zamislila,
mršavite,
pobijedite prehrambene žudnje,
steknite kondiciju.
Pijete li ujutro kavu kako biste se pokrenuli?
Radite li tijekom stanke za ručak?
Žudite li za slatkišima ili poslijepodne odrijemate?
Jeste li u protekle tri godine pokušali omršavjeti i odustali?
Jeste li skloni zabrinutosti, tjeskobi i depresiji?
Je li vam teško prisjetiti se nečega?

Ako ste na ova pitanja odgovorili potvrdno, ova će vam knjiga pomoći ponovno uspostaviti ravnotežu u svakidašnjem životu. Slijedeći njezine jednostavne upute za potrošnju hrane primjerene godišnjem dobu, prilagođavajući prehranu svojemu tjelesnom tipu, hraneći se u odgovarajuće doba dana i vježbajući bez izazivanja reakcije preživljavanja, nećete samo izgubiti suvišne kilograme i zadržati idealnu tjelesnu težinu, već ćete i stvoriti energiju i moć u svojemu životu.

Izvedena iz pet tisuća godina starog, tradicionalnog sustava liječenja «Dijeta tri godišnja doba» čini ono što ni jedna druga dijeta ne čini: usklađuje se s prirodnom reakcijom tijela na promjenu godišnjih doba, hraneći ga onime za čime žudi i što može najbolje iskoristiti. Primjerice, u proljeće želimo salate, bobičasto voće i lisnato zeleno povrće, prirodnu hranu s malim udjelom masnoća. Zimi žudimo za krepkim juhama, orašastim plodovima, toplim žitaricama i bjelančevinama bogatom hranom.

Potrošnja hrane koju priroda nudi sa svakim godišnjim dobom, čini najbolju prehranu za uravnoteženje tjelesne težine, raspoloženja i energije za sve stanovnike Zemlje.