Ross Walker - Autocestom zdravlja : antioksidanti i vi : prehranom do zdravlja i sreće

Autocestom zdravlja : antioksidanti i vi : prehranom do zdravlja i sreće
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Zdrava prehrana
Izdavač Lisac & Lisac
Prevoditelj Timea Marušić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789616312356
ISBN10 9616312359
Godina 2003
Broj stranica 172
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Koliko biste dugo željeli živjeti? 
Želite li ostati zdravi, treba vam plan. Dr. Ross Walker u svojem svjetskom bestseleru Autocestom zdravlja nudi brižljivo izrađen plan za vaše najbolje zdravlje, koji se oslanja prije svega na prehranjivanje, antioksidante, vitamine i minerale. 

Svi dobro znamo da zbog zuba vremena zarđa i silan komad željeza, da se ulje užeže na zraku, a naribana jabuka potamni. Sve je to posljedica istog procesa koji nastaje za vrijeme dodira tvari sa zrakom (kisikom) i nazivamo ga oksidacija. Iako su nam oksidacijske pojave vrlo dobro poznate iz svakodnevnog života, teško možemo zamisliti da prisutnost kisika, bez kojeg ne možemo živjeti, ima slične posljedice i u unutrašnjosti našeg tijela. Ipak je tako, što dokazuju i brojna novija znanstvena istraživanja koja oštećenjima stanica kisikovim slobodnim radikalima pripisuju važnu ulogu pri razvoju kroničnih bolesti suvremenog čovjeka te čak i pri samom procesu starenja. 

Knjiga Autocestom zdravlja nudi čitatelju vitalne informacije koje se temelje na dr. Rossovim dugogodišnjim kliničkim iskustvima, istraživanjima i čitanjima najrazličitije stručne literature.