Padma Lakshmi - Lagano i egzotično : nemasna jela sa svih strana svijeta

Lagano i egzotično : nemasna jela sa svih strana svijeta
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Strana kuhinja
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Ivana Zima Galar
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532013559
ISBN10 9532013555
Godina 2004
Broj stranica 112
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Kuharica Padme Lakshmi ''Lagano i egzotično: nemasna jela sa svih strana svijeta'', zbirka je uzbuđujuće jednostavnih recepata koja nudi uvid u izvrsna i raznolika jela na koje je autorica nailazila na nekima od svojih mnogobrojnih putovanja po Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Maroku, Indiji i azijskim zemljama. 

Nastala kao dio popularnog TV serijala ''The Melting Pot'', koji je bio prikazivan na ''Food Network'',Lagano i egzotično je zapravo originalan spoj kuharice, autobiografske proze i putopisnih iskustava. Recepti Padme Lakshmi laki su za pripremu (gotovi za manje od trideset minuta) i detaljno nutricionistički opisani. 

Opis ove knjige mogao bi stati u tri riječi: brzo, zdravo i ukusno. Padma Lakshmi je, kao što je poznato, glumica, TV zvijezda, manekenka i supruga Salmana Rushdija, a njena kuharica - složili su se gastronomski kritičari - donosi novi pogled na predodžbe o orijentalnoj ishrani. 

Kuharica ''Lagano i egzotično: nemasna jela sa svih strana svijeta'' je godine 1999. na ''Versailles World Cookbook Fair'' dobila prvu nagradu za najbolju knjigu.