Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Opće kuharice |
Izdavač | Dušević & Kršovnik |
Prevoditelj | Andrea Bralić Mikić |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789532210392 |
ISBN10 | 9532210393 |
Godina | 2003 |
Broj stranica | 120 |
Format | 28 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Jela od mesa oduvijek su osnovni
sastojak uravnoteženog i dobro
sastavljenoga tradicionalnog obroka. Za
poseban ručak ili večeru, domišljat će
kuhar poslužiti lagano predjelo, potom
će uslijediti tjestenina, gusta juha ili
rižoto, a ijedno i drugo bit će
osmišljeno prema najvažnijemu
glavnom jelu koje će se zasigurno
zasnivati na mesu. Bilo to nekoliko
tankih svinjskih ili janjećih odrezaka,
komad teletine pečen u bijelome vinu ili
firentinski odrezak na žaru, cjelokupan
će dojam biti skladan i zadovoljavajući.
Jelo od mesa poslužuje se uza salatu ili
jelo od povrća, a svako će jelo popratiti
pomno izabrano vino. Imajući na umu
takvu tradiciju, uza svaki sam recept
predložila prilog i vino. Kako biste se
lakše snašli, podijelili smo kuharicu u
pet poglavlja prema vrsti mesa koje se
upotrebljava: Puretina i piletina,
teletina i govedina, janjetina,
svinjetina i divljač.