Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Opće kuharice |
Izdavač | Školska knjiga |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Tvrdi |
ISBN13 | 9789530615335 |
ISBN10 | 9530615337 |
Godina | 2005 |
Broj stranica | 226 |
Format | 28,5 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Autor ove knjige do sada potpisuje tri kuharice. Na najpoznatijim manifestacijama diljem svijeta predstavljao je hrvatsku kulturnu gastronomsku baštinu. Knjiga je podijeljena na pet poglavlja: hladno - tople delicije, juhe, iz morskih dubina, s pašnjaka i slastice. U knjzi se nalaze recepti iz svijeta ali i iz autorova istarskog zavičaja.
Knjiga sadržava 103 recepta, a svaki recept prati vrhunska fotografija, kratki tekst, primjerice mala pričica, zgoda, pjesmica ili poruka koja nam približava vrijeme ili mjesto autorove pripreme tog jela. Uz svako jelo je naveden i kratak opis biljaka ili začina koji se upotrebljavaju u pripremi jela, korisni savjeti pri izradi jela, vrijeme potrebno za pripremu i kalorijska vrijednost (u kJ), što može korisno poslužiti čitatelju pri odabiru recepta.