Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Opće kuharice |
Izdavač | Europapress holding |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Tvrdi |
ISBN13 | 9789536748914 |
ISBN10 | 9536748916 |
Godina | 2007 |
Broj stranica | 447 |
Format | 26 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Enciklopedija mediteranske kuhinje 10 Povrće i prilozi
Povrće je jedna od prvih namirnica u ljudskoj prehrani, a posljednih su godina liječnici, dijetetičari i nutricionisti otkrili blagtvorno djelovanje povrća na ljudski organizam te ga sve čašće preporučuju za svakodenvno konzumiranje. U ovoj knjizi prikupljene su različite pripreme jela na bazi povrće – od klasičnog priloga glavnim jelima od ribe ili mesa, kao na primjer krumpiri u pećnici, ratatuia od povrća ili kremasti pire (od krumpira, mrkve, tikvica), pa sve do sadržajnih jela poput salate od mahuna, tunjevine i rajčice, račića i šparoga na salatu.