Ivana Galić Laslavić (ur.) - Enciklopedija mediteranske kuhinje 10: Povrće i prilozi

Enciklopedija mediteranske kuhinje 10: Povrće i prilozi
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Opće kuharice
Izdavač Europapress holding
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536748914
ISBN10 9536748916
Godina 2007
Broj stranica 447
Format 26 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Enciklopedija mediteranske kuhinje 10 Povrće i prilozi

Povrće je jedna od prvih namirnica u ljudskoj prehrani, a posljednih su godina liječnici, dijetetičari i nutricionisti otkrili blagtvorno djelovanje povrća na ljudski organizam te ga sve čašće preporučuju za svakodenvno konzumiranje. U ovoj knjizi prikupljene su različite pripreme jela na bazi povrće – od klasičnog priloga glavnim jelima od ribe ili mesa, kao na primjer krumpiri u pećnici, ratatuia od povrća ili kremasti pire (od krumpira, mrkve, tikvica), pa sve do sadržajnih jela poput salate od mahuna, tunjevine i rajčice, račića i šparoga na salatu.