Veljko Barbieri - Hrvatska kuhinja i 606 recepata

Hrvatska kuhinja i 606 recepata
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Hrvatska kuhinja
Izdavač Profil knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533131726
ISBN10 9533131721
Godina 2012
Broj stranica 431
Format 23 cm
Obavijest 6,01
knjiga nije dostupna Obavijesti me

"Hrvatska kuhinja" je podijeljena na poglavlja Predjela i salate; Juhe; Rižoti, tjestenine, kruhovi; Jela od povrća; Jela od mesa; Jela od ribe, rakova, školjaka, glavonožaca, žaba i puževa te Kolači. Recepti su uglavnom tradicionalni i mirišu na ukusna jela koja smo jeli u domovima svojih baka ili u svečanim prigodama. Mnoga od tih jela nikad se nismo usudili pripraviti jer su se činila previše komplicirana ili preteška u svakom smislu. 

U ovoj kuharici Veljko Barbieri i gostujući chefovi iz poznatih restorana diljem Hrvatske nude neke sasvim tradicionalne recepte, neke prilagođene današnjim vremenima i modernizirane, te neke vlastite temeljene na jelima iz drevnih vremena. Tako smo dobili originalni spoj klasičnih i novih jela, koja postaju prepoznatljiv i zaštitni kulinarski znak određenog kraja. Svaki recept prikazan je slikom, a ispod njega navodi se njegovo podrijetlo ili autor.

Ova je knjiga bogata kuharica, sa 606 recepata, za sve one spremne upustiti se u pripravu ukusnih i mirisnih jela, ali istodobno i vrlo dobar pokazatelj bogatstva i raznovrsnosti hrvatske gastronomije.