Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Hrvatska kuhinja |
Izdavač | Profil knjiga |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789533131726 |
ISBN10 | 9533131721 |
Godina | 2012 |
Broj stranica | 431 |
Format | 23 cm |
Obavijest |
6,01 knjiga nije dostupna Obavijesti me |
"Hrvatska kuhinja" je podijeljena na poglavlja Predjela i salate; Juhe; Rižoti, tjestenine, kruhovi; Jela od povrća; Jela od mesa; Jela od ribe, rakova, školjaka, glavonožaca, žaba i puževa te Kolači. Recepti su uglavnom tradicionalni i mirišu na ukusna jela koja smo jeli u domovima svojih baka ili u svečanim prigodama. Mnoga od tih jela nikad se nismo usudili pripraviti jer su se činila previše komplicirana ili preteška u svakom smislu.
U ovoj kuharici Veljko Barbieri i gostujući chefovi iz poznatih restorana diljem Hrvatske nude neke sasvim tradicionalne recepte, neke prilagođene današnjim vremenima i modernizirane, te neke vlastite temeljene na jelima iz drevnih vremena. Tako smo dobili originalni spoj klasičnih i novih jela, koja postaju prepoznatljiv i zaštitni kulinarski znak određenog kraja. Svaki recept prikazan je slikom, a ispod njega navodi se njegovo podrijetlo ili autor.
Ova je knjiga bogata kuharica, sa 606 recepata, za sve one spremne upustiti se u pripravu ukusnih i mirisnih jela, ali istodobno i vrlo dobar pokazatelj bogatstva i raznovrsnosti hrvatske gastronomije.