| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt |
| Izdavač | Mozaik knjiga |
| Prevoditelj | Mirta Jambrović |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789531418430 |
| ISBN10 | 9531418438 |
| Godina | 2016 |
| Broj stranica | 176 |
| Format | 24,6 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Od vafla s tikvicama i cimetom, do čipsa od kovrčavog kelja, pa čak i kolača sa špinatom - otkrijte više od 100 recepata u kojima se upotrebljava zeleno povrće, i to na načine kojih se nikada ne biste dosjetili! Svako od tih neodoljivih veganskih jela s ljubavlju je osmislila posvećena blogerica i pekarica Jessica Nadel, kako bi pokazala koliko su nevjerojatno raznovrsni kelj, tikvice, brokula, špinat, blitva, zelje i još mnoge druge vrste zelenog povrća.
Mnoga od tih jela ne sadržavaju gluten, a uz svako dolazi i tablica s podacima o prehrambenim vrijednostima, kako biste pratili što točno jedete.
Zeleno povrće nezamjenjiv je dio uravnotežene prehrane, i što ga više jedete, to ćete se bolje osjećati. Puno je zdravih sastojaka, poput vitamina, antioksidansa i minerala, koji našem tijelu pomažu da se prirodno očisti. Dokazano je da zeleno povrće smanjuje opasnost od pretilosti, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema. Želite li uz pomoć lizalica od čokolade i avokada samo dodati nešto više zelenoga lisnatog povrća u prehranu svoje djece ili pak započeti dan tropskim zelenim sokom ili ukusnim palačinkama od špinata, u ovoj knjizi sve ćete to pronaći. Primjeri jelovnika pokazuju vam kako uključiti zeleno povrće u baš svaki obrok. I zato ćete u svako doba dana imati recept za savršeno vegansko jelo.