Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt |
Izdavač | Profil Knjiga D.O.O. |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789533131467 |
ISBN10 | 9533131462 |
Godina | 2012 |
Broj stranica | 96 |
Format | 20,5 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Svaki od recepata koje nudi veliki Veljko Barbieri ima svoju priču. Svako jelo kojeg on sprema, ima svoju priču. Konačno, i svaka od namirnica koje koristi, ima svoju priču. Sve te priče Veljko Barbieri prikupljao je i upoznavao polako, s puno ljubavi, strasti i strpljenja.
S jednakom strašću, Barbieri se u njima bavio anegdotama vezanima za namirnice, pričama o ljudima koji su ih otkrili, poviješću njihove pripreme, baš kao i različitim načinima pripreme brojnih delicija. Poštovanja je vrijedno i razdoblje kojim se bavi ovaj veliki autor – od antike pa sve do današnjih dana. Stoga ni najmanje ne čudi što su kuharice koje je dosad potpisao, prave gastro enciklopedije.
Barbierijev raskošni serijal Kuharski kanconijer prava je književna poslastica za sve one koji kuhanje doživljavaju kao – priču. Kao strast.
Izdanje 'Jesen, zima' poklapa se s desetogodišnjicom izlaska prvog nastavka sada već kultne kuharice Veljka Barbierija, predstavlja izbor recepata iz cijelog serijala, i nema nimalo sumnje da će, baš kao i svoji izvornici, oduševiti gastro avanturiste. Izdanje Jesen, zima poklapa se s desetogodišnjicom izlaska prvog nastavka sada veE kultne kuharice Veljka Barbierija, predstavlja izbor recepata iz cijelog serijala, i nema nimalo sumnje da će, baš kao i svoji izvornici, oduševiti gastro avanturiste.