| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt |
| Izdavač | ITD Gaudeamus |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Tvrdi |
| ISBN13 | 9789537380014 |
| ISBN10 | 9537380017 |
| Godina | 2006 |
| Broj stranica | 153 |
| Format | 22 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
U knjizi je opisano i mnogim fotografijama ilustrirano kako se mogu uzgajati šampinjoni, slamnatice, bukovače na različitim podlogama (slami, drvu), jablanovače, panjevčice, baršunaste panjevčice i shii-take - gljive Dalekog istoka. U kraćim crtama opisani su načini uzgoja ćopaste tintnice, vrećaste tobolčarke, modrikače, judina uha i drugih. Posebno poglavlje posvećeno je uzgoju mikoznih gljiva (vrganj, lisičica, tartuf). Slijede poglavlja o nabavci i izboru micelija te o proizvodnji micelija i na kraju recepti za pripremu i čuvanje gljiva.