Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt |
Izdavač | C.T. Poslovne informacije |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789539965141 |
ISBN10 | 9539965144 |
Godina | 2013 |
Broj stranica | 239 |
Format | 24 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Priče o hrani-od mesa do moussea
U odnosu prema hrani i načinu njene pripreme zrcali se naš odnos prema društvu i prema nama samima. Zato hrana zaslužuje naše znanje i ljubav – osnovna je poruka novoga književnog hita nutricionistkinje doc. dr. sc. Darije Vranešić Bender, koji se čita poput najboljeg krimića, i u jednom zalogaju. Riječ je o zbirci uzbudljivih priča znanstvenice, zaljubljenice i vrhunske poznavateljice hrane, koja otkriva što se doista kuha u vašoj kuhinji. Svakodnevne namirnice prikazane su kroz prizmu kemije hrane u kuhinji, od povijesnih podataka do spoznaja moderne molekularne gastronomije. Pritom su svojstva i promjene koje se zbivaju u hrani tijekom pripreme objašnjeni na jednostavan i razumljiv način, čineći knjigu bliskom svakom čitatelju. Knjiga je podjednako namijenjena kuharima amaterima i profesionalcima, donosi nove spoznaje o hrani, te budi maštu i otvara vidike za nove eksperimente. Također, upućuje čitatelja kako iz svakodnevnih namirnica izvući ono najbolje – sačuvati nutritivne sastojke, uz podjednaku važnost percepcije okusa, mirisa, boje (i zvuka !) omiljenih jela. Uronite i vi u čaroban svijet hrane i kulinarstva i darujete sebi i svojim bližnjima koristan priručnik s mnoštvom primjera i savjeta o hrani i njenoj adekvatnoj pripremi u vašem domu i/ili restoranu.