Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt |
Izdavač | Profil Knjiga D.O.O. |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789537701994 |
ISBN10 | 9537701999 |
Godina | 2010 |
Broj stranica | 401 |
Format | 23 cm |
Obavijest |
6,01 knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Nakon europski priznatih i nagrađivanih Kuharskih kanconijera kao i 100 mitova o hrani, sve odreda iznimnih i prevođenih gastronomskih i književnih uspješnica, Barbieri se okušao u pravoj pustolovini, i to onoj njemu najbližoj, ali i najzahtjevnijoj, u Priči o dalmatinskoj kuhinji. Podijeljena u klasičnih sedam gastronomskih dijelova - predjela, juhe, jela od riže, tjestenine i tijesta, jela od povrća, mesa, ribe i slastice ova je knjiga na izravnom tragu slavne Dalmatinske kuhinje Dike Marjanović - Radice.
Istodobno ona čak i nadmašuje uzor jer medu vise od 400 probranih
recepata, koje je autor sakupljao i
brižno zapisivao pa potom i kuhao i snimao na svojim dugogodišnjim gastroistraživačkim putovanjima osim
tradicionalnih jela, bez kojih je nemoguće zamisliti kuhinju
ovog podneblja, donosi i suvremene recepture, proizašle iz bogate tradicije dalmatinske i sredozemne kuhinje te novih kulinarskih škola koje su se razvile u ovom stoljeću.