Lejla K.Kreho - Prehrana 21. stoljeća za muškarce

Prehrana 21. stoljeća za muškarce
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt
Izdavač Profil multimedija
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533192154
ISBN10 9533192151
Godina 2011
Broj stranica 204
Format 24 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 66,00 Kn (8,76 €) Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 55,00 Kn (7,30 €) Kupi

Da, muškarci i žene trebali bi se hraniti na različite načine

Kada sam u povodu objavljivanja knjige Prehrana 21. stoljeća za žene gostovala na Hrvatskom radiju u emisiji poštovane Branke Husedžinović Džepno izdanje, bilo je simpatično kad su se počeli javljati muškarci te im je urednica zahvalila i rekla da ćemo o dilemama vezanima za prehranu muškaraca govoriti drugi put. Nekoliko dana nakon toga došao mi je u posjet dragi Tonko Vulić iz Zdravog života i odmah na početku intervjua pitao: "A kad će knjiga za muškarce?"
Također, tek nakon knjige o prehrani za žene sve sam češće susretala pitanja razlikuju li se doista prehrana za muškarce i prehrana za žene. Jesu li muškarci doista manje zainteresirani za zdravu prehranu od žena?

Prehrana 21. stoljeća za muškarce logičan je nastavak knjige za žene. Zašto? U svojoj prvoj knjizi Prehrana 21. stoljeća - 12 znanstvenih odgovora na pitanje može li hrana biti užitak i lijek govorila sam o svima - djeci, ženama i muškarcima - da bih drugom knjigom dala opsežniji uvid u vezu između zdravlja žene i svakodnevne prehrane. No tema o kojoj se mnogo manje piše - ne samo kod nas nego i u svijetu - baš je prehrana za muškarce, stoga mije ona bila poseban izazov. U njoj, eto, odgovaram na pitanje razlikuju li se muška i ženska prehrana. Odgovor je jednostavno: DA!

Nadam se da sam ovom knjigom to uspjela i pokazati vodeći muškarca kroz sve njegove životne cikluse - od tinejdžerske dobi pa sve do njegovih "zlatnih" godina - ne zanemarujući činjenicu da i on želi imati njegovanu kožu i tijelo te pokušavajući mu pomoći kod dilema o prehrani i sportu, ali i seksualnom životu.

A muškarac u kuhinji? Dakako da i ova moja knjiga, kao i dosadašnje, ima recepte, ali ovaj put kreirani su baš po muškom ukusu. Znam, opet će se neki ispričavati da nisu baš spretni u kuhinji i zbog toga se ne mogu zdravo hraniti! Upravo za one najnespretnije, ali i za one spretnije, kreirala sam jednostavne recepte koje može pripremiti svaki muškarac, bez obzira na to koliko bio zauzet poslom.

A znate li što ovu knjigu čini posebnijom i drukčijom? Baš završno poglavlje, odnosno mini kuharica s top 20 muških namirnica za koje smatram da su usko vezane za životni ciklus muškarca.

Posebnost ove knjige tu ne završava jer ove je supermuške recepte pripremio svjetski priznati kuhar Jeffrey James Vella i time mi pomogao pokazati da hrana doista može biti i užitak i lijek!
Nadam se da sam još jednom uspjela pokazati da privremena promjena prehrambenih navika zbog viška kilograma ili zdravstvenog poremećaja nije pravo rješenje. Upravo pravilno biranje i kombiniranje hrane od tinejdžerske dobi pa kroz sve daljnje životne cikluse treba biti životni stil koji će vam omogućiti sretniji, seksepilniji, zdraviji i dinamičniji život!