Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt |
Izdavač | Profil Knjiga D.O.O. |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Meki |
ISBN13 | 9789537701802 |
ISBN10 | 9537701808 |
Godina | 2010 |
Broj stranica | 200 |
Format | 23 cm |
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) | 5,74 € (43,25 Kn) Kupi |
Izrada kolača precizan je posao koji zahtijeva vještinu i točnost, pa se čini da pri tome nema mnogo prostora za improvizaciju. Zbog toga se mnogi i ne upuštaju u izradu deserata. No, nakon dva kuharska bestselera [Danas kuham i Danas kuham 2) najpoznatija hrvatska kuharska zvijezda Ana Ugarković napisala je i kuharicu za kolače u kojoj nam objašnjava ulogu svakog sastojka u receptu, što se sa sastojcima događa kad se miješaju, važnost određenih temperatura pečnice te postupke i faze izrade kolača.
One koji se tek počinju upuštati u pripravljanje deserata ova će knjiga ohrabriti i potaknuti, a onim vještijima ponudit će pregršt divnih ideja i kombinacija. U ovoj kuharici Ana nudi slasne recepte za pripremu pita, rolada, torti, krema, kolačića, uštipaka te kolača s voćem. Neki su od njih recepti za božanstveno raskošne kolače, a drugi za one poznate u sasvim novom ruhu. I kao što Ana kaže: Iako se na prvi pogled čini da su slastice dušu dale za štrebere koji slijepo slijede ono što im piše u receptima, ipak vrhunske slastice mogu pripremati samo oni koji misle svojom glavom."