R. Marčić, Š. Sušić - Masterchef - Dnevnik pobjednika

Masterchef - Dnevnik pobjednika
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt
Izdavač Algoritam
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533163512
ISBN10 9533163518
Godina 2011
Broj stranica 216
Format 25 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 3,77 € Kupi

Fotografije sa snimanja: Arhiva Nove TV, Tomislav Gretić Fotografije hrane: Alan Vajdić Prva sezona kulinarsko-zabavnog showa MasterChef Hrvatska emitirala se na programu Nove TV od ožujka do lipnja 2011., kada je dvadesetčetverogodišnji apsolvent povijesti i geografije Šime Sušić proglašen pobjednikom.

Tijekom prva dva tjedna emitiranja održavala su se natjecanja između kandidata od kojih je žiri izabrao 20 najboljih. Inovativni reality show osvojio je srca gledatelja, a natjecatelji su se tijekom tih nekoliko mjeseci prometnuli u prave zvijezde. Jednako poznati i zanimljivi javnosti postali su i članovi žirija.

Šime Sušić u velikom je finalu svojim kulinarskim umijećem pobijedio Srđanu Jevtić pripremivši svojih pet sljedova jela kreativnije i ukusnije od Srđane, te osvojio 200.000 kuna, titulu prvog hrvatskog MasterChefa, vlastitu kuharicu i još nekoliko sitnica. Dnevnik pobjednika prati tijek televizijskog showa, od odabira dvadeset finalista do velikog finala i Šimine pobjede. No Dnevnik pobjednika nije samo kronološki prikaz tijeka događaja. Pobjednik Šime Sušić i član žirija Radovan Marčić evocirali su uspomene, izvukli na površinu emocije koje su oku kamere bile nevidljive i tako smo dobili jedinstveni prikaz iz dva suprotna kuta gledanja.

Kako su se kandidati nosili sa stresom i što se sve dešavalo iza kulisa samo su neke tajne koje ćete pronaći u Dnevniku pobjednika. No, tu su i najbolji recepti svih natjecatelja, kao i dvadeset novih recepata koje je Šime osmislio i pripremio samo za ovu knjigu, što Dnevnik pobjednika čini i iznimnom kuharicom.