| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt |
| Izdavač | Algoritam |
| Prevoditelj | Nevenka Škavić |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789532204582 |
| ISBN10 | 953220458X |
| Godina | 2013 |
| Broj stranica | 120 |
| Format | 24,5 cm |
| Obavijest |
8,91 knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Saznat ćete gdje se proizvode najbolje vrste, otkrit ćete razliku između arabice i robuste te zašto se francuska prepržena zrna smatraju najboljim izborom za espresso. I za one koji najviše uživaju u savršeno pripremljenom espressu i za one koji više vole veliku šalicu bijele kave, ovaj vodič neizostavan je dodatak kućnoj biblioteci, gdje će se naći zahvaljujući vrsnom prijevodu Nevenke Škavić.
Pridružite nam se na putovanju u čudesan, aromatičan svijet kave i saznajte otkuda potječe napitak bez kojeg danas ne možemo zamisliti početak dana!
"Kad mi je bilo šest godina, moja majka i njezina najbolja prijateljica, Gracie, koja nas je posjetila u Los Angelesu, dopustile su mi da otvorim jarko crvenu limenku Hills Brosa. Kava. Odmah sam shvatila da je to nešto posebno. Na limenci je muškarac egzotična izgleda, u lepršavoj žutoj halji i s bijelim turbanom, ispijao tajanstveni napitak. Val arome, koji me zapljusnuo kad sam podigla poklopac, govorio mi je da to moram kušati. Držeći porculansku šalicu punu vrućeg mlijeka, sa šećerom i mrvicom crne kave, i slušajući razgovor svoje majke i Gracie, po prvi sam put doživjela zadovoljstvo u kojem i vi i ja uživamo: razgovor uz kavu..."
Sara Perry autorica je brojnih kuharica, uključujući tu Everything Tastes Better with Bacon, The New Tea Book, Christmastime Treats i Weekends with the Kids (u izdanju Chronicle Books). Sara je kolumnistica za Oregonian, te redovito komentira restorane na radio postajama, a živi u Portlandu, Oregon. Njezina web stranica je www.saraperry.com. Maren Caruso specijalizirala se za fotografiranje hrane. Njezini su se radovi pojavili u brojnim publikacijama, uključujući tu kuharice Mix it up! i A Flash in the Pan (u izdanju Chronicle Books), te u časopisima San Francisco, Wine & Spirits, Chocolatier te Williams-Sonoma Taste. Živi u području zaljeva San Francisca.