Sara Perry - Knjiga o kavi

Knjiga o kavi
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Nevenka Škavić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532204582
ISBN10 953220458X
Godina 2013
Broj stranica 120
Format 24,5 cm
Obavijest 8,91
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Saznat ćete gdje se proizvode najbolje vrste, otkrit ćete razliku između arabice i robuste te zašto se francuska prepržena zrna smatraju najboljim izborom za espresso. I za one koji najviše uživaju u savršeno pripremljenom espressu i za one koji više vole veliku šalicu bijele kave, ovaj vodič neizostavan je dodatak kućnoj biblioteci, gdje će se naći zahvaljujući vrsnom prijevodu Nevenke Škavić.

Pridružite nam se na putovanju u čudesan, aromatičan svijet kave i saznajte otkuda potječe napitak bez kojeg danas ne možemo zamisliti početak dana! 

"Kad mi je bilo šest godina, moja majka i njezina najbolja prijateljica, Gracie, koja nas je posjetila u Los Angelesu, dopustile su mi da otvorim jarko crvenu limenku Hills Brosa. Kava. Odmah sam shvatila da je to nešto posebno. Na limenci je muškarac egzotična izgleda, u lepršavoj žutoj halji i s bijelim turbanom, ispijao tajanstveni napitak. Val arome, koji me zapljusnuo kad sam podigla poklopac, govorio mi je da to moram kušati. Držeći porculansku šalicu punu vrućeg mlijeka, sa šećerom i mrvicom crne kave, i slušajući razgovor svoje majke i Gracie, po prvi sam put doživjela zadovoljstvo u kojem i vi i ja uživamo: razgovor uz kavu..."

Sara Perry autorica je brojnih kuharica, uključujući tu Everything Tastes Better with Bacon, The New Tea Book, Christmastime Treats i Weekends with the Kids (u izdanju Chronicle Books). Sara je kolumnistica za Oregonian, te redovito komentira restorane na radio postajama, a živi u Portlandu, Oregon. Njezina web stranica je www.saraperry.com. Maren Caruso specijalizirala se za fotografiranje hrane. Njezini su se radovi pojavili u brojnim publikacijama, uključujući tu kuharice Mix it up! i A Flash in the Pan (u izdanju Chronicle Books), te u časopisima San Francisco, Wine & Spirits, Chocolatier te Williams-Sonoma Taste. Živi u području zaljeva San Francisca.