Emil Keršek - Gi kolači

Gi kolači
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt
Izdavač Profil multimedija
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533191652
ISBN10 9533191651
Godina 2010
Broj stranica 304
Format 25 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 12,77 € Kupi

Slastice niskoga glikemijskog indeksa sa stevijom i fruktozom umjesto bijelog šećera

Svima koji su se pribojavali da se zbog prijetnje od dijabetesa tipa 2 moraju odreći Sacher torte, čokoladnih kocki ili čupavaca, Emil Keršek nudi jedinstvenu knjigu najpopularnijih, probranih slastičarskih recepata, u kojoj su predstavljeni originalni recepti tradicionalnih i kod nas popularnih kolača, uz recepte u kojima se ne koristi bijeli šećer već pripravak stevije i fruktoza. Pritom su kolači i u jednoj i u drugoj verziji istog izgleda i okusa.
Knjiga recepata za kolače bez bijelog šećera pridonosi popularizaciji stevije, prirodnog sladila koje je dugo poznato ali rijetko se koristi u svakodnevnoj prehrani, iako je primjerenije suvremenim nutricionističkim potrebama od bijelog šećera. Posredno, receptima za kolače bez bijelog šećera može se pridonijeti prevenciji epidemije šećerne bolesti tipa 2 te omogućiti i osobama izložene riziku obolijevanja od šećerne bolesti da uživaju u slasticama u umjerenim količinama, poštujući pravila zdrave dijete.
Objavljivanje knjige s GI receptima u skladu je sa suvremenim medicinskim spoznajama o epidemiji dijabetesa tipa 2 , što potvrđuje recenzija prof,. dr. sc. Velimira Profozića. Također, slastičarska recenzija prof. Nade Ivanjko, profesorice na Ugostiteljsko-turističkoj školi u Zagrebu, potvrđuje da recepti sa zamjenama za šećer u potpunosti zadovoljavaju ugostiteljske standarde.
Emil Keršek autor je bestselera Ljekovito bilje u vinu i rakiji: Kako možete sami prirediti ljekovite eliksire i travarice te Ljekovite biljne i voćne rakije: Rakijska biljaruša. Obje knjige objavljene su i u Sloveniji.