| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo/dom/vrt |
| Izdavač | Abisal |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789537507077 |
| ISBN10 | 9537507076 |
| Godina | 2015 |
| Broj stranica | 232 |
| Format | 23 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
U Rijeci, na Trsatu, održana je 18. lipnja 2015., 20. dodjela plaketa za 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica i promovirana nova knjiga, hrvatsko i englesko izdanje vodiča kroz vodeće hrvatske restorane i njihove specijalitete –100 vodećih Hrvatskih restorana i njihovi recepti 2015./2016. Većina restorana je u knjizi, uz informacije o tome što i njihovoj okolici posebno vrijedi vidjeti i doživjeti, objavila i recepte svojih specijaliteta. Izborima je u tri kruga bilo obuhvaćeno preko 2400 restorana u Hrvatskoj – glasovali su posjetitelji portala gastronaut, struka na terenu i članovi Časnog odbora nakon pregleda detaljne dokumentacije o usluzi i ponudi restorana.
Dodjela plaketa je održana pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, TZ Kvarner , TZ grada Rijeke i Udruge hrvatskih restoratera. Na priogodnom domijenku u restoranuTrsatica, sudjelovali su sa svojim proizvodima: Belje s kulenima, kobasicama i vinima; Karlić tartufi s proizvodima od tartufa, Bakalarnica Milena - baccalla della Mama s bakalarima oplemenjenim različitim okusima; Dukat s paletom sireva iz linija President, Galbani i Sirela; Podravka s cjelokupnim prehrambenim asortimanom i vodom Studena; PP Orahovica sa šaranom iz svoga uzgoja i vinima; Zvijezda s maslinama, francuskom salatom, salatom s tunjevinom i maslinovim ulje OL Dalamatia; Metro sa svojim asortimanom; Kotanyi sa začinima; Gelati d'oro sa sladoledima iz linije Natura; Nimcro s aperitivima i digestivima; te vinarije Franc Arman, Lepa Vida, Visintin, Damjanić,Sladić, Coslovich, Petrač, Tilia Sirotić, Ivančić i Legovina.