Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kuharstvo |
Izdavač | Mozaik knjiga |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Tvrdi |
ISBN13 | 9789531405805 |
ISBN10 | 9531405808 |
Godina | 2009 |
Broj stranica | 170 |
Format | 19,5 cm |
Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Svakodnevnom, uobičajenom prehranom u organizam unosimo većinom rafiniranu, prerađenu hranu, koja će naš cjeloviti organizam neminovno odvesti u neki poremećaj. Makrobiotička, cjelovita prehrana, će pak, podržati funkcije organizma, razvijati naše urođene potencijale i djelovati iscjeljujuće.
Recepti prikupljeni u ovoj knjizi rezultat su kontinuirane autoričine prakse u vlastitoj kuhinji i u kuhinji manjeg klupskog restorana koji je nekoliko godina funkcionirao u Zagrebu, te usavršavanja na brojnim seminarima i radionicama kuhanja.
Autorica je izabrala recepte s obzirom na jednostavnost, dostupnost namirnica i njihovu ljekovitost, odnosno, dijelom na prilagođenost našim domaćim gastronomskim navikama. Za većinu recepata, osim uobičajenih, potrebno je pribaviti i osnovne makrobiotičke proizvode, To je važno zato jer su oni drugačije kvalitete - u njima su očuvani prirodni sastojci i primarna kvaliteta, koji pomažu očuvanju našeg zdravlja.