Goran Kovačević Gorn - GITARA – NIŠTA LAKŠE – POČETNICA ZA GITARU

GITARA – NIŠTA LAKŠE – POČETNICA ZA GITARU
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Hobistika
Izdavač Studio Moderna
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789538379260
ISBN10 9538379268
Godina 2012
Broj stranica 278
Format 22 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga u dobrom stanju ne sadrži edukativne karte.

Knjiga Gitara – ništa lakše namijenjena je apsolutnim početnicima, bez obzira na njihovu dob. U knjizi ćete pronaći sve što vam je potrebno da započnete uspješno sviranje gitare. Svaki hvat ili akord za gitaru popraćeni su fotografijom i grafičkim prikazom, a svaka ljestvica prikazana je na dva načina – notalno i tablaturno. Knjiga traži vašu suradnju: u njoj ima testova koje treba riješiti i križaljki koje treba ispuniti točnim odgovorima. Knjiga je podijeljena u 9 poglavlja ili cjelina, a u njoj se nalazi i pjesmarica s tradicionalnim hrvatskim pjesmama. Uz knjigu dolazi i set edukativnih karata.

Tko u Zadru ne zna za Gorana Kovačevića, bivšeg člana grupe “Zločesti reaktor”, koji punih 17 godina djecu besplatno uči sviranju gitare? I to ih podučava u svom domu, gdje su njegova supruga Kristina i on pregradili i “prepolovili” svoj dnevni boravak kako bi Goran imao prostor za rad s djecom.

Kako bi ih lakše naučio, Goran je najprije napravio karte za igru s ucrtanim notama i akordima, a onda je napisao priručnik “Gitara – ništa lakše, početnica za gitaru.” Printao je taj priručnik svojim malim učenicima, skromno govoreći da je sve napisano “u suradnji s djecom”, a onda je tako neobična i “vesela” knjiga za učenje sviranja gitare ipak ugledala svjetlo dana: tiskana je u izdanju Studija Moderna, a dodatak knjizi je špil već dobro poznatih karata iz kojih se na zabavan način uče note.

Prema nadimku Gorana Kovačevića, karte se zovu “Gornove karte”. Sve skupa u četvrtak je zadarskoj Gradskoj loži predstavljeno javnosti, gdje je 40-ak djece, od kojih su neki tek krenuli u školu, zasviralo na gitarama onako kako ih je Gorn naučio. Pobrali su veliki aplauz, a Goran Kovačević, koji se sa tek nekoliko riječi obratio prisutnima, je kazao da će sav prihod od prodaje njegove knjige “Gitara – ništa lakše” ići Udruzi “Cukrići” koja okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njiohove roditelje.