Stjepan Braco Fučkar - Hrvatski jazzisti

Hrvatski jazzisti
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Glazba
Izdavač Ars media
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536215263
ISBN10 9536215268
Godina 2008
Broj stranica 493
Format 30,5 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 25,00 € Kupi

Knjiga "Hrvatski jazzisti" nastavak je dugotrajnog i predanog rada bilježenja jazz glazbe i njihovih najvažnijih čimbenika - glazbenika, koje je u svojim emisijama na Hrvatskom radiju: Stereorama jazza, Jazz za diskofile, Glazba vremena - Jazz ugošćivao, promovirao i predstavljao autor Stjepan Braco Fučkar tijekom više od dvadeset godina.

Knjiga donosi pregled povijesti jazza u Zagrebu te obrađuje velike događaje zagrebačkog jazza i velike orkestre. 

Iako se knjiga zove "Hrvatski jazzisti" prvenstveni naglasak je na jazz glazbenicima koji su djelovali ili još uvijek djeluju u Zagrebu, dok se ostali, pretežito mlađe generacije - domaći i inozemni - spominju u tekstovima velikih događaja zagrebačkog jazza poput: Zagrebačkih dana jazza, Proljetne revije jazzza, Međunarodnih dana jazza i drugih, gdje su vrlo precizno navedene sve grupe ili pojedinci koji su nastupali tijekom godina. 

Za knjigu je odabran veliki broj fotografija, većinom iz privatnih arhiva te arhiva autora. Tvrdoukoričena, enciklopedijski opsežna monografija na petstotinjak stranica predstavlja gotovo stogodišnji raspon jazza u Hrvatskoj, te skuplja dokumentarnu, povijesnu i glazbenu građu.