Vitomira Lončar - Slamka spasa - prvi dio

Slamka spasa - prvi dio
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Film/kazalište - Kazalište
Izdavač Kazalište Mala scena
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537208073
ISBN10 9537208079
Godina 2012
Broj stranica 383
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 20,00 Kn Kupi

Ispisujući svakoga tjedna, već dvije godine, svoj blog o stanju u hrvatskom kazalištu, ali i šire u hrvatskoj kulturi, dr.sc. Vitomira Lončar, ekspert za hrvatsku kazališnu tranziciju, britko, znalački i otvoreno govori o nezaustavljivom urušavanju jednog velikog sustava koji možda jedini u državi ne pokazuje nikakvu želju za promjenama, ratu i tranziciji unatoč. 

Njezin blog čitaju svi kojima naše kazalište nešto znači, u privatnom ili poslovnom smislu, svejedno. Mnogi ju i citiraju (izrazi kao "hobotnica" ušli su u svakodnevni jezik naših kazališnih i inih krugova), neki joj pripisuju rigidnost kakva se nije pojavila u hrvatskom kazalištu još od doba intendanta Treščeca, neki ju ismijavaju ili ignoriraju, neki se pak pjene od bijesa pa zakulisno djeluju protiv njezina kazališta i obitelji ili u anonimnim komentarima izbacuju iz sebe neviđen animozitet prema autorici. 

No, ona ide dalje, uvjerena je da su promjene ipak moguće pa kaže: "samo izgovaram ono što SVI znaju, ali nitko (javno] ne govori."

Snježana Banović