Vitomira Lončar - Slamka spasa - prvi dio

Slamka spasa - prvi dio
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Film/kazalište - Kazalište
Izdavač Kazalište Mala scena
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537208073
ISBN10 9537208079
Godina 2012
Broj stranica 383
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,24 € Kupi

Ispisujući svakoga tjedna, već dvije godine, svoj blog o stanju u hrvatskom kazalištu, ali i šire u hrvatskoj kulturi, dr.sc. Vitomira Lončar, ekspert za hrvatsku kazališnu tranziciju, britko, znalački i otvoreno govori o nezaustavljivom urušavanju jednog velikog sustava koji možda jedini u državi ne pokazuje nikakvu želju za promjenama, ratu i tranziciji unatoč. 

Njezin blog čitaju svi kojima naše kazalište nešto znači, u privatnom ili poslovnom smislu, svejedno. Mnogi ju i citiraju (izrazi kao "hobotnica" ušli su u svakodnevni jezik naših kazališnih i inih krugova), neki joj pripisuju rigidnost kakva se nije pojavila u hrvatskom kazalištu još od doba intendanta Treščeca, neki ju ismijavaju ili ignoriraju, neki se pak pjene od bijesa pa zakulisno djeluju protiv njezina kazališta i obitelji ili u anonimnim komentarima izbacuju iz sebe neviđen animozitet prema autorici. 

No, ona ide dalje, uvjerena je da su promjene ipak moguće pa kaže: "samo izgovaram ono što SVI znaju, ali nitko (javno] ne govori."

Snježana Banović