Anna Scher, Charles Verrall - Novih 100+ ideja za dramu

Novih 100+ ideja za dramu
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Film/kazalište - Kazalište
Izdavač Hrvatski centar za dramski odgoj : Pili-poslovi
Prevoditelj Jasna Šojer
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789539994516
ISBN10 9539994519
Godina 2006
Broj stranica 125
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

U nedostatku dramskih škola, udžbenika ili sustavnog dopunskog obrazovanja u okviru odgojno-obrazovnog sustava praktični dramski/ kazališni rad s djecom i mladima ostaje zasad osnovnim načinom (samo)obrazovanja dramskih/kazališnih pedagoga u Hrvatskoj.

Hrvatski centar za dramski odgoj ovu situaciju želi promijeniti. Stoga smo odlučili pokrenuti Biblioteku dramskog odgoja u kojoj namjeravamo objavljivati stručnu literaturu kako onu stranih autora (a ta građa je uistinu vrlo bogata), tako i onu iz pera domaćih pisaca.

100 + ideja za dramu Anne Scher i Charlesa Verralla doličan je početak takve biblioteke. Kako sami autori ističu, ovo je zbirka recepata, no svi koji će se njima koristiti pozvani su da da ih rabe slobodno, u skladu s potrebama vlastita rada, prilagođujući ih sastavu i mogućnostima skupina s kojima rade, bez obzira jesu li to dramske, kazališne, socijalizacijske ili terapijske skupine.

Ipak, za korisnike ove knjige posebno je dragocjeno to što ovo obilje raznolikih ideja počiva na nizu čvrstih pedagoških i radnih načela koja svemu izloženom daju unutrašnju cjelovitost i svrhovitost. Ne radi se dakle o rasutom teretu, već o raznolikosti koja nastaje iz razvijanja građe, ideja i poticaja utemeljenih na logici i ciljevima odgojnog i stvaralačkog dramskog/kazališnog rada u čijem su središtu mladi ljudi, njihove potrebe i mogućnosti.

Vjerujemo da će ova prva knjiga Biblioteke dramskog odgoja, kao i one koje će uslijediti, postati nezaobilazan i dragocjen priručnik u dramskom i kazališnom radu s djecom i mladima. S veseljem je dijelimo s vama!