Tomislav Ladan, gl.ur. - Hrvatski obiteljski leksikon - knjiga 1

Hrvatski obiteljski leksikon - knjiga 1
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Enciklopedije/leksikoni
Izdavač Europapress holding
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536036233
ISBN10 9536036231
Godina 2005
Broj stranica 351
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Hrvatski obiteljski leksikon univerzalan je tip leksikografskoga djela namijenjena najširem krugu korisnika. Iz nepregledne količine znanja i informacija izdvaja i obrađuje ono što najviše odgovara potrebama modernoga čovjeka.
 
Od prvoga članka − koji otkriva značenja slova a − do zadnjega − koji nas uči da je žveglica narodna svirala − nižu se i objašnjavaju pojmovi raznovrsnih područja i struka: znanosti, kulture, tehnike, gospodarstva, politike, športa, zabave, filozofije, prava, umjetnosti... Obrađuju se zemlje i narodi svijeta, stručni nazivi, vlastita imena, povijesni, politički i kulturni događaji, vjerska, društvena i umjetnička gibanja te istaknute osobe različitih područja, a posebna je pozornost posvećena hrvatskim sadržajima. Vremenski raspon građe seže od prapovijesti, a prezentirana je kratkim i jednostavnim tumačenjima.
 
Zbog svojih triju temeljnih osobina − zastupljenosti mnogobrojnih struka, sažetosti i jasnoće izlaganja − Hrvatski obiteljski leksikon djelo je najšire primjene, dostupno čitateljima različitih potreba i interesa te vrijedan izvor za brzu, pristupačnu i pouzdanu obavijest.