Trpimir Macan - Hrvatski biografski leksikon Gn-H (5. knjiga)

Hrvatski biografski leksikon Gn-H (5. knjiga)
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Enciklopedije/leksikoni
Izdavač Leksikografski zavod "Miroslav Krleža"
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536036202
ISBN10 9536036207
Godina 2002
Broj stranica 775
Format 26 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 4,01 € Kupi

Bibliografska grada raspoređena je u dvije skupine: Djela i Literatura.
U skupini Djela donose se knjige, a iznimno i važniji radovi objavljeni u periodičnim publikacijama. Djela se navode kronološki, a unutar iste godine nižu se bibliografske jedinice prema abecednom redu naslova.
U skupini Literatura donosi se u iscrpnijem izboru popis onoga što je o pojedinoj osobi pisano. Jedinice su redane kronološki, a unutar iste godine prema abecednom redu početnoga slova autorova prezimena ili naslova. Kad je autor potpisan Šifrom ili pseudonimom, to je označeno u zagradama, uz prihvaćeni oblik autorova imena. Ako je o nekoj osobi bibliografija već objavljena, čitatelja se na to upućuje, a u članku se bibliografski podatci donose u strožem izboru.
Naslovi bibliografskih jedinica navedeni su u jeziku i grafiji izvornika, a ako su pisani nelatiničnim pismom, transliterirani su u latinično. Različne grafijske inačice u naslovima djela naših starijih pisaca (do Gajeve reforme) citirane su u pravilu u izvornoj grafiji, a ako se spominju u tekstualnom dijelu članka, tamo su transkribirane u suvremenu grafiju. Naslovi djela zabilježeni su prema prvom izdanju; za ponovljena izdanja navedena je godina s oznakom o izdanju (npr.: 1947,1954^, 19603). Za starije knjige, tiskane do kraja XVIII. st, navodi se i ime tiskara, a mjesto izdanja za knjige iz toga razdoblja prenijeto je u obliku kakav je u knjizi (Ancona ili Jakin, Wien ili Vindobona ili Vienna ili Beč).