Rick Warren - Svrhovit život

Svrhovit život
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Duhovnost
Izdavač STEPress
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536350353
ISBN10 9536350351
Godina 2004
Broj stranica 271
Format 23,5 cm
Obavijest 42,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Niste se slučajno rodili, poručuje čitateljima autor, protestantski pastor Rick Warren.
Bog vas je zamislio još prije stvaranja svemira i stvorio vas je s određenom svrhom. A ona je trajnija od ono malo godina što ćete ih provesti na zemlji. Stvoreni ste da živite vječno! Pravu svrhu svojeg života nećemo otkriti gledajući u sebe. Moramo promišljanje započeti s Bogom, svojim Stvoriteljem, i s razlozima zbog kojih nas je stvorio, smatra autor.
"Stvorio vas je Bog, i to za sebe – i dok to ne budete shvatili, nećete moci dokučiti smisao svojeg života", piše Warren. "Ova će vam knjiga pomoći da razumijete zašto živite i kakav je predivan Božji plan za vaš život – sada i ovdje, ali i u vječnosti."
Prema mišljenju velike većine kritičara, Svrhovit život pokazao se kršćanskim klasikom, čija će mudrost i praktični savjeti biti dragocjeni mnogim generacijama kršćana. Nazivaju je nezaobilaznim štivom za kršćanski život u XXI. Stoljeću. Autor čitatelja, uz ostalo, potiče da promisli što zapravo znači živjeti u skladu s Božjom voljom i imati zajedništvo s Bogom i s bližnjima, te ih podsjeća na izvorno biblijsko shvaćanje učeništva, služenja i evangelizacije.

Preporuke čitateljima za hrvatsko su izdanje napisali prof. dr. Tomislav Ivančić i fra Zvjezdan Linić.