Rick Warren - Svrhovit život

Svrhovit život
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Duhovnost
Izdavač STEPress
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536350353
ISBN10 9536350351
Godina 2004
Broj stranica 271
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 7,88 € Kupi

Niste se slučajno rodili, poručuje čitateljima autor, protestantski pastor Rick Warren.
Bog vas je zamislio još prije stvaranja svemira i stvorio vas je s određenom svrhom. A ona je trajnija od ono malo godina što ćete ih provesti na zemlji. Stvoreni ste da živite vječno! Pravu svrhu svojeg života nećemo otkriti gledajući u sebe. Moramo promišljanje započeti s Bogom, svojim Stvoriteljem, i s razlozima zbog kojih nas je stvorio, smatra autor.
"Stvorio vas je Bog, i to za sebe – i dok to ne budete shvatili, nećete moci dokučiti smisao svojeg života", piše Warren. "Ova će vam knjiga pomoći da razumijete zašto živite i kakav je predivan Božji plan za vaš život – sada i ovdje, ali i u vječnosti."
Prema mišljenju velike većine kritičara, Svrhovit život pokazao se kršćanskim klasikom, čija će mudrost i praktični savjeti biti dragocjeni mnogim generacijama kršćana. Nazivaju je nezaobilaznim štivom za kršćanski život u XXI. Stoljeću. Autor čitatelja, uz ostalo, potiče da promisli što zapravo znači živjeti u skladu s Božjom voljom i imati zajedništvo s Bogom i s bližnjima, te ih podsjeća na izvorno biblijsko shvaćanje učeništva, služenja i evangelizacije.

Preporuke čitateljima za hrvatsko su izdanje napisali prof. dr. Tomislav Ivančić i fra Zvjezdan Linić.