John Marks Templeton - KNJIGA ŽIVOTNIH ZAKONA IZ CIJELOGA SVIJETA - 200 vječnih duhovnih načela

KNJIGA ŽIVOTNIH ZAKONA IZ CIJELOGA SVIJETA - 200 vječnih duhovnih načela
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Duhovnost
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Damir Biličić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531964975
ISBN10 9531964971
Godina 1999
Broj stranica 588
Format 24,5 cm
Obavijest 6,76
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga životnih zakona prepuna je mudrosti koje autor crpi iz svetih spisa najznačajnijih svjetskih religija i raznih škola filozofske misli, kao i od znanstvenika, umjetnika, povjesničara i drugih. Cilj joj je pripomoći ljudima svih životnih dobi da nauče više o univerzalnim životnim istinama i transendiraju suvremeno doba i posebnosti pojedinih kultura. 

John Marks Templeton ta je duhovna načela iznio kao djelotvorna, praktična i provediva pomagala kojima čovjek može doći do radosnog i korisnog života. Dvije stotine odabranih životnih zakona nude važne pouke za životni put koje svatko od nas može naučiti i odlučiti se za život u skladu s njima. Svaki je zakon predstavljen u obliku zasebnog eseja, s primjenama, mišljenjima, pričama, primjerima i navodima koji naglašavaju valjanost tog zakona. Knjiga životnih zakona će vas nadahnuti, ali i potaknuti i pomoći vam da dublje promislite o zakonima prema kojima živite te da uberete plodove njihove praktične primjene. 

Premda ovu knjigu možete čitati kao poticajno djelo, tekst je organiziran poput akademskog nastavnog programa. Zakoni su raspodijeljeni na četrdeset tjedana uobičajenih za jednu školsku godinu, a na koncu svakog tjedna ponavljaju se najvažnije misli iz iznijete građe, kao i vježbe usmjeravanja za provođenje zakona u stvarnome životu. Ova knjiga može poslužiti kao koristan vodič i svrsishodan obrazovni program za pojedince, skupine, fakultete i škole.