Vera Čudina - Crni biser

Crni biser
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Duhovnost - Ezoterija
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533032962
ISBN10 9533032960
Godina 2010
Broj stranica 198
Format 22 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 24,00 Kn Kupi

Roman je intimna priča o vlastitome životu autorice koja, da bi pronašla smisao vlastitoga postojanja i postojanja ljudi koji je okružuju, ulazi u prostore osobnoga, psihoanalitičkoga i tjelesnoga traga. Autorica se, polazeći od trena rođenja, polako samorazotkriva, iznosi dileme svojih intimnih promišljanja o djetinjstvu, djeci, odrastanju žene, duhovnoj žudnji i usamljenosti bez vjere. Pred čitateljem je zapravo knjiga koja nudi spoznaju sudbinskoga puta i tumačenje zašto mu je život iscrtao baš takav put.

Dugo vremena prisutna Vera Čudina, autorica nekoliko knjiga, sve popularnija kolumnistica i voditeljica TV emisije Vera Čudina i Vi, te jedna od najtraženijih vidovnjakinja, i ovom novom knjigom želi nam približiti putove duše koja je važnija od tjelesnosti. Nakon inspirativnog romana „Koa“, kojom nas je Vera Čudina odvela u novi duhovni svijet otvoreno govoreći o seksualnosti i ljudskim karakterima, manama i vrlinama, putem numerologije i simbola kroz tajne sedam elemenata, svojom novom knjigom Crni biser, ispisuje intimnu priču o vlastitome životu koja nam pokazuje važnost duhovnosti u svačijem životu.

Koračajući neobičnim labirintom sjećanja, s vjerom u Misao i trpeći bol, Vera Čudina (se) liječi pričom o sebi i drugima. Kroz polagano samorazotkrivanje od trenutka rođenja, ona u ovom autobiografskom tekstu propituje i ljude oko sebe, ulazeći u prostore osobnog, psihoanalitičkog i tjelesnog traga za smislom njihova, ali i vlastita postojanja. Ona nastoji raskrinkati dileme svojih intimnih promišljanja o djetinjstvu, obitelji, djeci, o načinima i oblicima odrastanja žene, o duhovnoj žudnji, o praznini i nepodnošljivoj usamljenosti bez vjere u Boga. 

Crni biser pokazuje kako je njezino tjelesno, samo i jedino, materijalna opna koja na okupu drži duhovnost čija je bit razumijevanje vlastita poslanja: biti „dopisnicom Života, Njegovim posrednikom, ogledalom i izvršiteljem“, biti Ona koja pomaže drugima protumačiti zašto je baš njima život iscrtao takav put.

Vera Čudina je čitateljima ponudila pogled na dragocjen osjećaj intimnosti koji je za mnoge zatvoren, neprimjetan i zaključan, kojega gotovo nitko ne primjećuje, kojega guta svakodnevna banalna rutina. Njezin pogled prema sebi je pogled osobe koja smijehom gleda, koja uživa u vjeri u Boga, koja želi spoznati Misao onih koji su je izgubili, koja je pri tome zahtjevna, brza i nepredvidljiva. Spoznaja sudbinskoga puta pretvara se stoga u „Crnom biseru“ u uzbudljiv čitateljski ritual.