Karin Baloh - Super horoskop : Škorpion

Super horoskop : Škorpion
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Duhovnost - Astrologija
Izdavač Extrade
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532400144
ISBN10 9532400141
Godina 2005
Broj stranica 88
Format 20 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 5,62 Kn Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 4,50 Kn Kupi

Astrologija je stara gotovo kao i ljudski rod. Već od davnih vremena ljudi su promatrali nebo i zaključili da postoji povezanost između pojava na nebu i događanja na zemlji. Tako su ti drevni astrolozi predviđali sušne i kišne godine, najavljivali ratove, birali najbolje trenutke za ustoličenja vladara i još mnogo toga što je značajno utjecalo na život cijele zajednice. 

Tijekom povijesti vrlo su često bili savjetnici u sjeni vladara i državnika, a neki od njih su zbog svojih proročanstava i stradavali. Američki predsjednik Ronald Reagan baš i nije previše sakrivao kako se često, pri važnim odlukama, savjetovao s astrologom. Poznat je i slučaj engleskog astrologa iz 17. stoljeća, Williama Lillvja, koji je predvidio nekoliko godina unaprijed veliki požar što je zahvatio London i koji je zamalo pogubljen pod optužbom da je sam podmetnuo požar kako bi potvrdio svoje proročanstvo. 

U suvremeno doba, astrologija se razvija novim smjerom. Ona vrlo često prerasta u sredstvo samospoznaje i povezuje se sa psihologijom, a sve u nastojanju da se poboljša kvaliteta života svakog pojedinca, da mu se ukaže na njegove potencijale, ali i na njegove nedostatke.