Karin Baloh - Super horoskop: Bik

Super horoskop: Bik
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Duhovnost - Astrologija
Izdavač Extrade
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532400212
ISBN10 9532400214
Godina 2005
Broj stranica 80
Format 19,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 0,62 € (4,67 Kn) Kupi

Astrologija je stara gotovo kao i ljudski rod. Već od davnih vremena ljudi su promatrali nebo i zaključili da postoji povezanost između pojava na nebu i događanja na zemlji. Tako su ti drevni astrolozi predviđali sušne i kišne godine, najavljivali ratove, birali najbolje trenutke za ustoličenja vladara i još mnogo toga što je značajno utjecalo na život cijele zajednice.

Tijekom povijesti vrlo su često bili savjetnici u sjeni vladara i državnika, a neki od njih su zbog svojih proročanstava i stradavali. Američki predsjednik Ronald Reagan baš i nije previše sakrivao kako se često, pri važnim odlukama, savjetovao s astrologom. Poznat je i slučaj engleskog astrologa iz 17. stoljeća, Williama Lillvja, koji je predvidio nekoliko godina unaprijed veliki požar što je zahvatio London i koji je zamalo pogubljen pod optužbom da je sam podmetnuo požar kako bi potvrdio svoje proročanstvo.

U suvremeno doba, astrologija se razvija novim smjerom. Ona vrlo često prerasta u sredstvo samospoznaje i povezuje se sa psihologijom, a sve u nastojanju da se poboljša kvaliteta života svakog pojedinca, da mu se ukaže na njegove potencijale, ali i na njegove nedostatke.