Mislav Pasini - Urghove kronike

Urghove kronike
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Strip
Izdavač Studio TiM
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537780579
ISBN10 9537780570
Godina 2016
Broj stranica 316
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 2,48 € Kupi

Junak Urgh uvijek odabire pravi put, koliko god on značio nevolju. Jer, što li je moguće učiniti kada je na kocki sudbina cijelog jednog svijeta, do pogledati strahu u oči i obračunati se s njime, oslonivši se o svoje najjače tajno oružje - hrabrost. Plavokosi Urgh čak i ne zna tko je zaista. No, osvjetljujući vlastitu prošlost, on otkriva povijest naroda koji nastanjuje Taurus, a koji je suočen s neviđenom prijetnjom iz mraka.

Naime, ili će postati bezlični vojni zombiji scanneri ili će nastaviti živjeti u prirodnoj ravnoteži koja je omogućila eone i eone održivoga svijeta.


"Urghove kronike" Mislava Pasinija stoga nisu samo književno-stripovska priča sa stotinama junaka koje susrećemo putem - bradati ratnik Zelin koji podsjeća na patuljka iz Tolkienova "Gospodara prstenova", Slamnati Čovjek, Čovjek Kornjača, leteći Mikah, kraljevi Nak’tur i Sek’hur pa sve do Indijanaca i kauboja - već epopeja koja nam odašilje iskonsku poruku o dobru i zlu, o tami i svjetlu.

Kronike nam govore o potrebi da se suprotstavimo unatoč opasnosti od moguće propasti, a sve u ime jednog održivog i prirodnog svijeta s kojim smo, upravo kao i Urgh, zapravo izgubili vezu te ostali osamljeni i izgubljeni.