Mislav Pasini - Urghove kronike

Urghove kronike
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Strip
Izdavač Studio TiM
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537780579
ISBN10 9537780570
Godina 2016
Broj stranica 316
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 65,00 Kn Kupi

Junak Urgh uvijek odabire pravi put, koliko god on značio nevolju. Jer, što li je moguće učiniti kada je na kocki sudbina cijelog jednog svijeta, do pogledati strahu u oči i obračunati se s njime, oslonivši se o svoje najjače tajno oružje - hrabrost. Plavokosi Urgh čak i ne zna tko je zaista. No, osvjetljujući vlastitu prošlost, on otkriva povijest naroda koji nastanjuje Taurus, a koji je suočen s neviđenom prijetnjom iz mraka.

Naime, ili će postati bezlični vojni zombiji scanneri ili će nastaviti živjeti u prirodnoj ravnoteži koja je omogućila eone i eone održivoga svijeta.


"Urghove kronike" Mislava Pasinija stoga nisu samo književno-stripovska priča sa stotinama junaka koje susrećemo putem - bradati ratnik Zelin koji podsjeća na patuljka iz Tolkienova "Gospodara prstenova", Slamnati Čovjek, Čovjek Kornjača, leteći Mikah, kraljevi Nak’tur i Sek’hur pa sve do Indijanaca i kauboja - već epopeja koja nam odašilje iskonsku poruku o dobru i zlu, o tami i svjetlu.

Kronike nam govore o potrebi da se suprotstavimo unatoč opasnosti od moguće propasti, a sve u ime jednog održivog i prirodnog svijeta s kojim smo, upravo kao i Urgh, zapravo izgubili vezu te ostali osamljeni i izgubljeni.