Charles Dickens - Božićna priča

Božićna priča
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Strip
Izdavač Znanje
Prevoditelj Draženka Linarić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531958646
ISBN10 9531958645
Godina 2009
Broj stranica 152
Format 24 cm
Obavijest 11,82
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Omiljeni božićni klasik u novom ruhu.

Božićna priča je roman engleskog spisatelja Charlesa Dickensa. Roman je prvi put objavljen 19. prosinca 1843. sa ilustracijama koje je napravio John Leech. Priča je po izlasku bila trenutačni uspjeh, prodavši se u 6.000 kopija samo u prvom vikendu. Iako je bila napisana kako bi Dickens dobio novac da otplati dug, ona je do danas ostala jedna od najpopularnijih i najdugovječnijih božićnih priča.

Ovim izdanjem Božična priča pojavljuje se po prvi puta u punoj svojoj živosti, zaogrnuta kaputom boja i slika. Prvi u niz klasika koje ćemo objaviti u obliku stripa, ovaj roman – prepun božićnog duha i topline – put je kojim nove generacije, a i svi ostali ljubitelji klasika mogu krenuti i u svojim najdražim djelima pronaći nešto novo.

Charles Dickens bio je engleski književnik i pripovjedač. Jedan od klasika koji je bio omiljen i za vrijeme svog života, Dickens je bio slikar engleskog srednjeg i nižeg građanskog staleža i osnivač socijalnog romana. Njegova djela odražavaju sklonost humoru i satiri, ali i primjesama romantičnog i sentimentalnog.