Silvija Šesto - Tvoja priča zvuči suludo : zbirka (pa)pričica

Tvoja priča zvuči suludo : zbirka (pa)pričica
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za tinejdžere i mlade
Izdavač Naklada Semafora
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789538217333
ISBN10 9538217330
Godina 2020
Broj stranica 139
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 4,05 € Kupi

Zbirka priča „Tvoja priča zvuči suludo“ sastoji se od dvadesetak priča koje su međusobno neovisne, no povezuje ih obraćanje tinejdžerskoj publici, jer glavni junaci svake priče su tinejdžeri, mlađi i stariji. Teme koje se u pričama obrađuju, suvremene su i tu kraj nas (i tinejdžera), od odnosa prema roditeljima, starijima, zaljubljenosti, empatiji, kolegijalnosti i u školi i van škole, odnosu prema novim tehnologijama, pravdi, pa i politici. Jer, ne zaboravimo kako su mladi ljudi mudri ljudi, te ovoj zbirci ne pada na pamet dociranje, već vesela i kritička obrada stvarnosti, svijeta koji okružuje i njih i autoricu, a koja je proživjela i preživjela 4x tinejdžersko doba.

Sve priče su podjednake duljine tako da se postiže određeni ritam poentiranja, taman toliko koliko je mladom čitatelju drago da primi čitalačku infuziju a koja sadrži sve odlike kratke priče.

Zbirka „Tvoja priča zvuči suludo“ ocijenjena je kao vrijedna i prije dovršetka, a to je moguće zaključiti jednim dijelom i po tome što je ista i njena autorica dobila stipendiju ministarstva kulture za pisanje ovog djela.