Zoe Sugg - Cura na netu

Cura na netu
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za tinejdžere i mlade - Književnost za mlade
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj Andrea Pongrac
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533134345
ISBN10 9533134348
Godina 2015
Broj stranica 272
Format 23 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 6,53 € Kupi

Zabavan, duhovit i iznimno romantičan roman autorice koja obara rekorde prodaje Penny je tajanstvena i povučena srednjoškolka čija neizmjerna nespretnost često izaziva smijeh, a ponekad sažaljenje ili ljutnju. 
Svoje dvojbe i strahove – o dečku koji joj se sviđa, o svojoj nespretnosti, o školskim dogodovštinama i o napadima panike koje ne može kontrolirati – dijeli samo s najboljim prijateljem Elliotom, a s ostatkom svijeta na anonimnom blogu pod imenom Cura na netu.

Broj pratitelja i komentara raste što je objava intimnija i iskrenija. 
Kad događaji u školi potpuno izmaknu kontroli jer se čudnovat video s njom u glavnoj ulozi proširi internetom, roditelji je povedu na poslovni put u New York. 
Penny taj put doživi kao bijeg, trenutak u kojem odlučuje suočiti se i nadvaladati strah te pronalazi sebe i zaljubljuje se u rockobožanstvenog Nou. Provodi božićne praznike iz snova s dečkom kojem je njezina nespretnost smiješna i koji razumije njezine čudne izjave. No kad se vrati kući, na vidjelo izlaze i njegove i njezine tajne. 

Cura na netu je prije izlaska izazvala neviđeno zanimanje medija i publike zahvaljujući nevjerojatnoj popularnosti autorice na društvenim mrežama. Knjiga je oborila sve rekorde prodaje, najprodavanija je knjiga svih vremena u prvom tjednu i odmah je skočila na prva mjesta svih top lista – pretekla je Harryja Pottera, Sumrak i 50 nijansi sive. 
U Britaniji se u prvih 6 mjeseci od izlaska knjige prodalo gotovo 400 000 primjeraka, a golem je interes izazvala među izdavačima posvuda u svijetu te je roman prodan u 35 zemalja. 
Publika je obožava, a njezin šarm i spontanost očaravajući su. 
Upravo je takav i ovaj roman. Iako govori o svakodnevnim temama koje muče sve tinejdžerice ovog svijeta, njezin sadržaj i opis likova toliko su duhoviti i zabavni da se ovaj roman ne ispušta iz ruku.