James Patterson, Gabrielle Charbonnet - Vještica i čarobnjak

Vještica i čarobnjak
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za tinejdžere i mlade - Fantastika za mlade
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Ozren Doležal
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533166032
ISBN10 9533166037
Godina 2013
Broj stranica 251
Format 23,5 cm
Obavijest 7,84
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Sve se promijenilo preko noći. Ljudi nisu dovoljno pazili i društvu je zauvijek oteto sve ono što je važno. Sve je nestalo u trenu. Sloboda i pravda. Ljubav i prijateljstvo. Obitelj i vjera. Nestalo je djetinjstvo.

Začuli su se koraci vojnika koji su došli po njih i odveli ih usred noći iz njihova doma. Wisty i Whit Allgood su samo djeca, koju su odvojili od roditelja i rekli im da je nastupilo vrijeme Novog poretka – nove, svijetle budućnosti koja iskvarene i iluzorne slobode takozvanog demokratskog društva zamjenjuje višom disciplinom. Ona je plod mnogih godina planiranja, preciznog odašiljanja poruka i pažljivo nadziranih izbora. Rekli su im da je došlo vrijeme za poduzimanje koraka kojima se eliminiraju otpadnici, kriminalci i svi koji prijete blagostanju te vrijednostima Novog poretka. Zatočili su ih, sudili im i prozvali ih vješticom i čarobnjakom. Nisu razumjeli te optužbe niti novi poredak. Pokušali su se prilagoditi. A onda su shvatili i otkrili da posjeduju nevjerojatne moći koje bi im mogle pomoći da se spase. Možda mogu spasiti i roditelje… a možda i svijet.

U prvoj knjizi serijala Vještica i čarobnjak James Patterson i Gabrielle Charbonnet započinju nevjerojatno uzbudljivu priču o distopijskoj budućnosti Novog poretka i mladim junacima i njihovoj borbi da spase budućnost svijeta. Nastavci slijede, a na hrvatski će ih, baš kao što je učinio i s ovim, vješto prenijeti Ozren Doležal.