Rachel Hawkins - Demonsko staklo

Demonsko staklo
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za tinejdžere i mlade - Fantastika za mlade
Izdavač Lumen Izdavaštvo
Prevoditelj Ana Badurina
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537829643
ISBN10 9537829642
Godina 2012
Broj stranica 272
Format 23 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 10,88 € Kupi

Sophie Mercer mislila je da je vještica.

Iz tog su je razloga roditelji i poslali u Hekatinu školu, popravni dom za odgoj problematičnih prodigija (iliti vještica, metamorfa i vila). Ali, to je bilo prije nego što je otkrila obiteljsku tajnu, kao i to da je Archer Cross, dečko u kojeg je totalno zatreskana, agent Oka, organizacije kojoj je jedini cilj izbrisati prodigije s lica zemlje.

Ispostavilo se da je Sophie demon, jedan od samo dva na cijelome svijetu – pri čemu je drugi njezin otac. Da stvar bude gora, posjeduje moći koje ugrožavaju živote svih koje voli. Upravo je zbog toga odlučila otići u London i podvrgnuti se obredu uklanjanja, rizičnom postupku koji će ili zauvijek uništiti njezine moći – ili će je ubiti. 
No kad stigne u Englesku, Sophie nailazi na nove šokantne činjenice: i njezini novi sustanari su demoni. Što znači da ih je netko prizvao u tajnosti, s jezivim planom da iskoristi njihove moći – gotovo sigurno ne u dobre svrhe. U međuvremenu agenti Oka čine sve što je u njihovoj moći da ulove Sophie, a za to koriste Archera. Ali ona prema njemu ionako više ništa ne osjeća... Zar ne?