Rachel Hawkins - Demonsko staklo

Demonsko staklo
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za tinejdžere i mlade - Fantastika za mlade
Izdavač Lumen Izdavaštvo
Prevoditelj Ana Badurina
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537829643
ISBN10 9537829642
Godina 2012
Broj stranica 272
Format 23 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 65,40 Kn Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 54,50 Kn Kupi

Sophie Mercer mislila je da je vještica.

Iz tog su je razloga roditelji i poslali u Hekatinu školu, popravni dom za odgoj problematičnih prodigija (iliti vještica, metamorfa i vila). Ali, to je bilo prije nego što je otkrila obiteljsku tajnu, kao i to da je Archer Cross, dečko u kojeg je totalno zatreskana, agent Oka, organizacije kojoj je jedini cilj izbrisati prodigije s lica zemlje.

Ispostavilo se da je Sophie demon, jedan od samo dva na cijelome svijetu – pri čemu je drugi njezin otac. Da stvar bude gora, posjeduje moći koje ugrožavaju živote svih koje voli. Upravo je zbog toga odlučila otići u London i podvrgnuti se obredu uklanjanja, rizičnom postupku koji će ili zauvijek uništiti njezine moći – ili će je ubiti. 
No kad stigne u Englesku, Sophie nailazi na nove šokantne činjenice: i njezini novi sustanari su demoni. Što znači da ih je netko prizvao u tajnosti, s jezivim planom da iskoristi njihove moći – gotovo sigurno ne u dobre svrhe. U međuvremenu agenti Oka čine sve što je u njihovoj moći da ulove Sophie, a za to koriste Archera. Ali ona prema njemu ionako više ništa ne osjeća... Zar ne?