Pepa Puh - Ma, šic!

Ma, šic!
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu
Izdavač Umjetnička organizacija Kreativna kuća
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789534827338
ISBN10 9534827339
Godina 2020
Broj stranica 124
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Bila bi to sasvim obična nedjelja, kao stvorena za dokolicu, da na vrata Mačekovih nisu pokucali svemirski dotepenci. Ako ste pomislili da su možda pali s Marsa, varate se, stigli su s dalekog planeta Zemlja. Jesu, za istač, ne farbamo vas! A što je još čudnije, dotepenci se zovu  isto i izgledaju kao i Mačekovi. (Gotovo isto.) Oni su njihov odrezak... pardon, njihov odraz u svemiru.

 Ovu nesvakidašnju humorom prožetu nekonvencionalnu SF priču s elementima ludizma koja kroz duhovite opaske i reference zapravo govori  o našim predrasudama prema drugima i drugačijima, na osebujan je  način ispripovijedala  kućna mačka Mujca Maček zvana Micika, a s mačjeg prevela Pepa Puh. (Za one koji ne znaju, Pepa Puh je pseudonim književnice Nene Lončar koja je za svoja književna djela ostvarila niz nagrada i priznanja, a među njima našu najveću nagradu za dječju književnost “Grigor Vitez” i međunarodnu nagradu “Mali princ”. Autorica je poznata po originalnom, raskošnom stilu u kojem dominiraju jezična kreativnost i igra.) 

Pripovjedačica Micika je u početku sto kila sigurna da su došljaci zapravo mačkožderi, a netrpeljiva gradska  gomila  želi ih  po hitnom postupku poslati tamo odakle su  i došli. Da bi Ovozemljani  spoznati tko i kakvi Onozemljani doista jesu, prvo  trebaju  sami sebe sagledati, ali malo tko se takvo što usuđuje. Najteže je sebe vidjeti.