Ljerka Car Matutinović - Duplići Ma i Lu

Duplići Ma i Lu
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu
Izdavač Funditus d.o.o.Zagreb
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789535693871
ISBN10 9535693875
Godina 2015
Broj stranica 107
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Sjajna, majstorski napisana, prekrasno ilustrirana, duhovita, zabavna i topla dječja knjiga koja govori o bratskoj ljubavi i antagonizmu kroz dogodovštine dvojice nestašnih blizanca i njihove bake.

Skinuti Zvijezdu Večernjicu ili Mjesec s neba, uhvatiti oblak ili otići u Zanzibar, upustiti se u morsku avanturu, doživjeti nuklearnu kišicu ili nagovoriti diva da izađe iz boce… sve to i štošta drugo možda bi bio problem nekim dječacima. Ali, blizancima MA i LU – nikako ne. Nestašni, glasni, ma živo srebro, rijetko će se složiti, češće zaiskriti u razmiricama, no duplići MA i LU nisu sebični. Baš svakom dječaku i djevojčici koji zapamte lozinku otkrit će svoj čarobni svijet pustolovine, humora i igre.

„Priče su sazdane od realnih situacija iz svakodnevice koje prerastaju u bajkovite maštarije. Naime, poštujući strukturu fantastične priče i rabeći mjerila njezinih širokih mogućnosti, Ljerka Car Matutinović ostvaruje sjajno bogatstvo mašte i zvuka gradeći vlastitu viziju dječjega svijeta u kojoj se gube granice između realnoga i irealnoga.

Priče Ljerke Car Matutinović, zasićene bezbrižnom igrom koja u potpunosti polazi od djeteta, nude čitatelju promjenu doživljaja svijeta konvencionalno shvaćene stvarnosti u individualan doživljaj svijeta bez ikakvih ograničenja.“ – Dubravka Težak