Gerlinde Ortner - Bajke koje pomažu djeci

Bajke koje pomažu djeci
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Branka Grubić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531406635
ISBN10 9531406634
Godina 2009
Broj stranica 138
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga "Bajke koje pomažu djeci" namijenjena je i djeci i odraslima. Dvadesetak terapijskih bajki i pripovijedaka pomoći će djeci u svladavanju nujihovih strahova i problema. 

Odrasli će iz ove knjige naučiti kako ispravno reagirati na poremećaje u ponašanju djeteta i bolje ga razumijeti te što činiti (ili nikako ne činiti) kada je riječ o različitim dječjim nestašlucima, neurednosti ili neposlušnosti, ali i o težim poremećajima kao što je noćno mokrenje, mucanje ili teškoće pri uključivanju u dječji vrtić ili školu. Ljubavlju, razumijevanjem, i strpljenjem postići će se iznenađujući rezultati. U osobito teškim slučajevima, ova knjiga može djelotvorno upotpuniti i psihološke savjete.

"Bajke koje pomažu djeci" uputit će vas kako bez ikakve prisile motivirati dijete za promjenu ponašanja. Dvadeset i jednom je problemu posvećena po jedna priča. No, kako je djetetu potrebna pomoć odraslih da bi se ovi poticaji mogli provesti u djelo, ono što o tome trebaju znati roditelji, otkrit ćete u uvodu i komentarima na kraju svake priče.

Kada čitati ove priče?

Ako vaše dijete ne želi ići na spavanje ♦ Ako vaše dijete ima strašne snove ♦ Ako se vaše dijete boji pasa ♦ Ako se vaše dijete boji zubara ♦ Ako je vaše dijete presporo ♦ Ako je vaše dijete neuredno ♦ Ako vaše dijete laže ♦ Ako vaše dijete psuje ♦ Ako je vaše dijete neposlušno ♦ Ako vaše dijete grize nokte ♦ Ako vaše dijete mokri u krevet ♦ Ako vaše dijete muca ♦ Ako vaše dijete ne želi jesti ♦ Ako vaše dijete ne želi ostati u dječjem vrtiću ♦ Ako vaše dijete ometa nastavu ♦ Ako se vašem djetetu rugaju ♦ Ako se vaše dijete nasilno ponaša ♦ Ako se vaša djeca svađaju ♦ Ako vaše dijete želite odgojiti za dobra partnera ♦ Ako vaše dijete želite upozoriti na zaštitu okoline ♦ Ako se vaše dijete suoči sa smrću.

Za djecu od 3 do 7 godina.